Loistokauden pelannutta Lehtistä viedään NHL:ään, Lukko aikoo julkistaa sopimuksia tällä viikolla

Ei olisi yllätys, jos Turussa pelattu ratkaiseva SM-finaali jäisi Lassi Lehtisen viimeiseksi otteluksi Lukon maalilla ainakin toistaiseksi. Lehtinen veti niin hienon kauden, että ottajia isommissa sarjoissa on varmasti. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Lassi Lehtinen pelasi Lukossa nappikauden. Hän oli Liigan paras maalivahti ja kolmen kärjessä parhaan pelaajan äänestyksessäkin.

Kun kruunuksi tuli vielä suomenmestaruus, on selvää, että raumalaisvahdille olisi ottajia isommissakin sarjoissa.

Iltalehden mukaan useampi NHL-seura on kiinnostunut Lehtisestä, jonka sopimus Lukon kanssa kattaa ensi kauden. Sopimuksessa on kuitenkin NHL-optio.

– Lukko on tässä asiassa siinä asemassa, että me voimme vain odotella asioiden ratkeamista, Lukon urheilujohtajaKalle Sahlstedt kommentoi Iltalehdelle.

Sahlstedt lisäsi olevansa iloinen, jos Raumalta pelaajia NHL:ään pääsee. 

Raumalainen Antti Raanta on pitkään tehnyt uraa NHL:ssä. Lukosta NHL:ään siirtynyt Kaapo Kähkönen on raivannut tiensä Minnesotan maalivahdiksi. Lehtisellä ei ole NHL-varausta, joten hänen agenttinsa voi neuvotella minkä tahansa seuran kanssa.

Lukon maalivahdeista myös Oskari Setänen veti hyvän kauden. Hän on kuitenkin menossa Kouvolaan, joten Lukko taitaa joutua etsimään uutta maalivahtia.

Lukko aikoo julkaista uusia pelaajasopimuksia tällä viikolla. Länsi-Suomi kertoi aiemmin, että Lukkoon on tulossa päättyneellä kaudella Jokereissa ja Kiekko-Vantaassa torjunut Samuel Jukuri.