Loukkaantumisten runtelemalla Ässillä erikoinen maalivahtitilanne Satakunnan derbyyn: kumpikaan ei ole pelannut ainuttakaan liigaottelua - 19-vuotias oma kasvatti debytoi Lukkoa vastaan

Porin Ässät lähtee poissaolojen runtelemana perjantaiseen Satakunnan derbyyn Rauman Lukkoa vastaan. Erikoisin tilanne Ässillä on maalivahtiosastolla: kumpikaan päivän pataveskareista ei ole pelannut ainuttakaan ottelua Liigassa. 

Ässien maalilla liigadebyyttinsä tekee 19-vuotias Kasperi Kotkaniemi. Kesken kauden Ässien päävalmentajan paikalta sivuun siirretyn Mikael Kotkaniemen poika on torjunut tällä kaudella Ässien A-nuorissa.

Ässien kakkosmaalivahtina toimii Niklas Lehti. 28-vuotias porilainen nostettiin liigarinkiin Suomi-sarjassa pelaavasta Karhu HT:sta, kun Henri Kiviaho loukkaantui. 

Ässät tiedottaa, että ykkösmaalivahti Andreas Bernard on perjantaina sivussa sairastumisen vuoksi, kuten myös hyökkääjät Lenni Killinen ja Matias Varttinen. 

Jo ennestään Ässiltä olivat sivussa Juho Tommila, Aki Juusela, Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio ja Matti Lamberg.

Loukkaantumiskierteen vuoksi Ässien nelosketjussa pelaavat hyökkääjinä puolustajat Kristian Tuohilampi ja Saku Salmela. 13. hyökkääjää tai 7. puolustajaa Ässät ei saanut alustavaan kokoonpanoonsa ollenkaan. 

Kapteeni Tommi Taimi taas on kokenut ihmeparantumisen ja palaa Ässien pakistoon. Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta kommentoi torstaina Satakunnan Kansalle, että Taimi voisi pelata Lukkoa vastaan, jos kyseessä olisi Stanley Cupin seitsemäs finaali. 

Ässille kauden jokainen peli on tosin jonkinlainen finaali, sillä sarjajumbona kärvistelevä joukkue ajaa takaa pudotuspeliviivaa. Satakunnan derbyyn lähdettäessä ero 10. sijaan on 13 pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä 27 peliä. 

Lukko on ollut tällä kaudella Ässille todellinen pisteautomaatti. Ässät on vienyt liigakauden aiemmat kohtaamiset voitoin 3-0 ja pistein 7-2. 

Lukko tulee neljänteen derbyyn huippuvireessä, peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Raumalaisten kokoonpanoa nakertavat Lassi Lehtisen, Ville Heinola ja Linus Nymanin maajoukkuekomennukset sekä Antti Saarelan loukkaantuminen. Pitkäaikaispotilaina Lukolta ovat sivussa sentteri Jere Friberg sekä puolustajat Rony Ahonen ja Simo-Pekka Riikola.

Ässien kokoonpano: 

Maalissa: Kasperi Kotkaniemi (Niklas Lehti)

1. ketju: Mikael Saha - Jussi Makkonen - Aleksi Rekonen, Jyri Marttinen - Aleksi Varttinen

2. ketju: Jarno Kärki - Peter Tiivola - Sakari Salminen, Niko Peltola - Jere Seppälä

3. ketju: Jouka Juhola - Severi Sillanpää - Tuomas Huhtanen, Niklas Peltomäki - Tommi Taimi

4. ketju: Kristian Tuohilampi - Jerry Sammalisto - Saku Salmela

Lukon kokoonpano: 

Maalissa: Oskari Setänen (Pekka Tuokkola)

1. ketju: Janne Keränen - Arttu Ilomäki - Heikki Liedes, Janne Niskala - Roni Sevänen

2. ketju: Brandon DeFazio - Justin Danforth - Toni Koivisto, Tarmo Reunanen - Mark Auk

3. ketju: Ville Petman - Tapio Laakso - Manuel Ganahl, Jakub Krejcik - Vili Laitinen

4. ketju: Jesse Ruotsi - Eetu Koivistoinen - Aaro Vidgren, Antti Palojärvi