Lukko alkaa olla JYPille paha peikko – "Saatiin mitä haettiin eli kolme pistettä"

Raumalaiset pääsivät kolmen ottelun voittoputkessa joulutauolle.

Kotivoitot kiersivät Lukkoa pitkään eikä vieraissakaan liigapeleissä sujunut, mutta pienelle joulutauolle sinikeltaiset pääsivät tuloksellisesti hyvässä tahdissa.

Maanantaille siirretty JYP-peli toi toisen peräkkäisen kotivoiton ja kasvatti Lukon voittoputken jo kolmen pelin mittaiseksi.Kolmen pelin voittoputkeen Marko Virtasen suojatit pystyivät myös syyskuussa, mutta tuolloin matkaan ei tarttunut kolmen pisteen voittoja.

Nyt 4–3 (3–1, 0–1, 1–1) -voitto toi jo kolmannen peräkkäisen kerran täyden pistepotin.

– Saatiin mitä haettiin eli kolme pistettä. Nyt voidaan lähteä joulun viettoon, Lukon kultakypäräpuolustaja Vili Saarijärvi henkäisi C Moren haastattelussa.

Saarijärven putki sai jälleen jatkoa

Maanantaina JYP pystyi tekemään pelin ensimmäisen maalin, kun maalitykki Reid Gardiner iski siirretyn rangaistuksen aikana kiekon ohi maalivahti Lassi Lehtisen.

Osuma oli kanadalaiselle kauden 14:s. Hän nousi jakamaan maalipörssin kärkipaikkaa KooKoon Heikki Liedeksen, Pelicansin Jiri Smejkalin ja Tapparan Anton Levtchin kanssa.

Lukko kuittasi nopeasti, kun Michael Haga pääsi ampumaan Thomas Gregoiren laukauksen paluukiekon verkkoon. Osuma oli Hagalle liigauran ensimmäinen maalivahdin taakse tehty.

Erän viimeisellä minuutilla raumalaiset juhlivat kahdesti. Ensin Anrei Hakulinen karvasi kiekon ja pääsi ampumaan siniviivan alta rannelaukauksen ohi JYPin valkovenäläisveskari Konstantin Shostakin.

38 sekuntia myöhemmin Linus Nyman ja Arttu Ilomäki tekivät vahvan maskin, ja Vili Saarijärvi ampui oman siniviivalaukauksensa maaliin.

Hän kasvatti maaliputkensa neljän pelin mittaiseksi.

– Paljon on puhuttu, että pitää saada maskia maalille ja että pitää saada sinne laukauksia. Ihan kova kuti maalille, Saarijärvi virnisti.

– Taisi jonkun pompun ottaa, mutta hyviä asioita tapahtuu, kun saadaan kiekkoja maalille.

Takaiskut riittivät, ja toiseen erään JYP vaihtoi maaliin Markus Ruusun.

Gregoire kohdisti ensin ja ratkaisi sitten

Kenttätapahtumissa tapahtuikin selvä painopisteen muutos, ja toisessa erässä maalintekoon pystyi vain JYP. Jerry Turkulainen viimeisteli kavennuksen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ja kasvatti myös maaliputkensa neljän pelin mittaiseksi.

– Ensimmäisessä erässä olimme tosi hyviä ja olimme pelin päällä, mutta toisessa erässä pelasimme ehkä jopa hölmösti. JYP pääsi mukaan, Saarijärvi harmitteli.

JYP oli selvästi parempi pelin toisessa erässä ja hallitsi tapahtumia myös päätösperiodin alkupuolella.

Maalintekoon pystyi kuitenkin ensin Lukko. Hieman ennen erän puoliväliä nähtiin tilanne, jossa Thomas Gregoire pääsi kahdesti ampumaan suoraan Sebastian Revon poikittaissyötöstä.

Ensimmäinen kuti osui ylärimaan, mutta toinen sopivasti riman alapuolelle.

Reilut viisi minuuttia ennen summeria JYP nousi jälleen maalin päähän, kun HIFK:sta lainalla oleva Rasmus Heljanko ampui suorasta luistelusta kiekon verkkoon.

– Vähän helppo maali. Juuri sellainen, mistä puhuttiin, eli että ei menetetä kiekkoja. Onneksi pystyttiin kuitenkin kairaamaan kolme pistettä, Saarijärvi totesi.

Rovaniemelle pukkia morjestamaan

JYPin lyöminen alkaa olla Lukolle jo tuttua, sillä raumalaiset olivat parempia jo kahdeksannen kerran peräkkäin.

JYP on viimeksi voittanut Lukon tammikuussa 2019.

– Nyt lähdetään Rovaniemelle morjestamaan joulupukkia. Huilataan ja jumpataan, että ollaan heti valmiina, kun pelit jatkuvat, Saarijärvi sanoi.

Ne jatkuvat tapaninpäivänä, jolloin Lukko kohtaa Sportin vieraissa.

Vili Laitinen sivussa tammikuun loppuun saakka

Puolustaja Vili Laitinen on sivussa tammikuun loppuun, tiedotti Lukko maanantaina.

Laitinen loukkaantui reilu viikko sitten pelatussa KooKoo-pelissä.

Hänen lisäkseen Lukon kokoonpanosta ovat terveydellisten syiden vuoksi sivussa maalivahti Samuel Jukuri ja hyökkääjä Mikko Petman. Heistä Petman on jo palannut harjoitusvahvuuteen, mutta ei pelannut vielä JYP-ottelussa.