Lukko aloittaa huumetestit työhönottohaastattelussa

Lukko julkaisi torstaina sivuillaan uutisen, jossa seura ilmoittaa aloittavansa huumetestien tekemisen.

Testit tehdään jatkossa kaikille seuraan saapuville pelaajille ja organisaatioon palkattaville vakituisen henkilökunnan jäsenille.
Toimitusjohtaja Timo Rajala haluaa muistuttaa, että huumeiden ja erilaisten päihteiden käyttö on raumalaisseuran arvojen vastaista.

– Kaikille vakituisesti henkilökuntaan palkattaville teetetään työhöntulotarkastuksen yhteydessä samalla myös huumetestin. Päihteet eivät kuulu terveelliseen elämään, jota urheilijoilta ja heidän parissaan työskenteleviltä edellytetään, Rajala sanoo.

Syyskuun lopulla jääkiekon Liigassa nousi huumekohu, kun sarjan johto ilmoitti saaneensa keväällä 2017 tiedon, että joidenkin liigapelaajien oli epäilty käyttäneen laittomia huumeita.

Liiga selvitti epäilyä yhdessä seurojen kanssa. Epäillyt pelaajat osallistuivat huumetesteihin, eikä epäillyille rikkeille löytynyt näyttöä.

Rajala haluaa painottaa sitä, että Lukolla ei ollut kyseisen epäilyn kanssa mitään tekemistä, mutta se herätti ajattelemaan.

– Emme reagoi tässä nyt jo olemassaolevaan ongelmaan, vaan haluamme kantaa vastuumme yhteiskunnallisesti tärkeässä asiassa.

– Siitä se silti meille tuli mieleen, kun asia oli tapetilla. Keskustelimme siitä, ja koimme sen niin tärkeäksi sekä toimistolla että urheilupuolella, että päätimme aloittaa testit. Tietääksemme olemme ensimmäinen seura Suomessa, joka testejä alkaa tehdä. Ainakin jääkiekossa, hän toteaa.