Lukko antoi potkut Marko Virtaselle – uusi päävalmentaja löytyi nuorten maajoukkueesta

Tomi Lämsästä tulee Lukon päävalmentaja. Kuva: Petteri Paalasmaa / All Over Press

Lukko on päätynyt vaihtamaan päävalmentajaa. Marko Virtanen, jolle viime kauden aikana tehtiin jatkosopimus, on saanut potkut.

Hänet korvaa Tomi Lämsä, joka siirtyy raumalaisseuraan Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan paikalta.

Lämsän sopimus Lukon kanssa on kaksivuotinen.

– Kauden päätyttyä toteutimme noin kolmen viikon mittaisen haastattelu- ja analysointiprosessin, jonka aikana haastattelimme niin pelaajia, valmentajia kuin toimihenkilöitäkin. Tilannekuva kartoitettiin erittäin huolellisesti koko seurajohdon sekä hallituksen kanssa ja teimme sen pohjalta päätöksen, Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas kertoo tiedotteessa.

– Emme saaneet kahden viime kauden aikana irti joukkueesta kaikkea sitä potentiaalia, minkä tiesimme joukkueessa olevan sen perusteella, että molempiin kausiin mahtui pitkiä ja erinomaisia jaksoja.

Virtanen ehti valmentaa Lukon liigajoukkuetta kaksi kautta, ja molemmilla kausilla raumalaisten pelit pudotuspeleissä päättyivät puolivälierätappioon.

Ennen tarttumistaan liigajoukkueen peräsimeen hän valmensi Lukon A-nuoret Suomen mestaruuteen.

– Joukkue kaipaa uutta alkua. Valmentajan vaihtoon päätyminen kesken sopimuskauden on kivuliasta. Vastuu tuloksesta on kuitenkin päävalmentajan lisäksi pelaajilla ja varsinkin urheilujohtajalla. Itse olen tehnyt omassa roolissani myös virheitä ja parempaan olisi pitänyt pystyä monessa asiassa. Iso kiitos "Veltsulle" minunkin puolestani hyvästä yhteistyöstä näinä vuosina, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo.

Lämsä, 43, on SM-liigassa toiminut aiemmin Jokerien ja Pelicansin päävalmentajana. Kaudet 2017–22 hän vietti KHL:ssä Salavat Julajev Ufassa ensin apuvalmentajana ja lopuksi kaksi kautta päävalmentajana.

Päättyneellä kaudella hän oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja.

– Asiat etenivät nopeasti ja löysimme pian yhteisen sävelen Lukon kanssa. Mitä olen Kalle Sahlstedtin kanssa ollut joskus aikaisemmin jo maajoukkueasioiden tiimoilta tekemisissä, niin seuran henkilöstöpuoli on todella osaavaa ja porukka tiivis, Lämsä sanoo.

– Lukossa on tehty jo pitkään hyviä asioita: on ollut hyviä päävalmentajia ja seurajohdossa on hyviä ihmisiä, jotka ovat rakentaneet seuraa siihen suuntaan, että menestyminen on mahdollista. Ennen kaikkea haluan jatkaa tuota hyvin tehtyä työtä ja tuoda persoonaani sekä osaamistani mukaan.

Jarkko Kauvosaari, Erik Hämäläinen ja Mikael Vuorio toimivat Lukon valmennusryhmässä apuvalmentajana myös ensi kaudella