Lukko-Ässät aina iso peli

Oli sarjatilanne mikä hyvänsä, niin kyllä Lukko-Ässät peli kiinnostaa. Tänään pelataan Äijänsuolla näiden joukkueiden viides ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. Pata vei kauden ensimmäisen pelin Raumalla 0-3, Lukko kuittasi marraskuussa homman 3-4 vierasvoitolla ja joulukuussa kotona 2-1. Tämän vuoden alussa Porissa napattiin 1-4 voitto. Pisteet keskinäisistä peleistä ovat ennen tätä iltaa Lukolle 9-3 ja maalit 10-8.

Onko Lukko-Ässät aina muita pelejä tärkeämpi ja isompi peli?

HHH

Kannattajille ja faneille paikallispeleissä pärjääminen maistuu makeammalta.

– Kannattajille Lukko-Ässät on isompi peli, vastaa Raumam Boikien rumpali Timo Nissinen.

– Rauma–Pori -jännite toimii. Mikään ei vedä vertoja sille, kun käydään hakemassa Isomäestä pisteet!

– Kun Ässiä on oppinut pienestä asti vihaamaan, väkisinkin syttyy näihin peleihin eri tavalla, sanoo Matti Airola.

Lukkofani Jani Toivosen mielestä paikallisvääntöjä saisi olla vähemmän.

– Samat kolme pinnaa pelissä on jaossa kuin muutenkin. Tunnetta on toki varmaan enemmän, mutta ei enää takavuosien malliin. Lukko-Ässät pelejä on liikaa. Kaksi koti- ja kaksi vieraspeliä olisi parempi.

Lukko-Ässät -pelien henki on perinnettä jos mikä. Kommentin saa heittää vielä perinnetilan hoitaja ja pitkään huoltajanakin pyörinyt Laaksosen Pekka :

– Isoja pelejä! Näin on ollut jo 50-luvulta lähtien! Oli aikanaan hienoa, kun pääsi Herranlahden kentälle linja-auton kyydissä pelejä katsomaan!

HHH

Entä intoutuvatko toimittajat Rauma-Pori -väännöistä vielä?

Miikka Kivimäki , Rauman Urheilutoimittajien puheenjohtaja:

– Kyllä. Ässät-peleissä yleensä tapahtuu normaalia tiistaista SaiPa-matsia enemmän, jolloin myös kirjoitettavaa löytyy paremmin. Muutenkin fiilikset hallissa ovat yleensä korkealla ja se tarttuu myös toimittajaan. Tämä lisää motivaatiota työhön ja tekstikin on yleensä tämän takia parempaa.

Eetu Setänen on Länsi-Suomen urheilutoimituksen miehiä:

– Paikallisottelut pursuavat tunnetta, tunnelmaa, historiaa, taistelupareja ja tarinoita. Toimittajan kannalta paikallisottelupäivä on karkkipäivä. Haasteeksi nousee se sama tunne kuin kaupassa pitkän karkkihyllyn edessä - minkä niistä kaikista herkuista sitten lopulta valitsee, Setänen maalailee.

– Ovat jossain määrin isompia pelejä. Paikallisottelu on aina klassikko, urheilun suola, vastaa Uusi Pori -lehden päätoimittaja Pekka Ruissalo.

HHH

Mitä mieltä on valmennus? Lukon valmennusportaan mielipiteen lausuu Jesse Welling.

– On aistittavissa, että näissä peleissä on erilainen tunnelma, vaikka samat kolme pistettä näissäkin on tarjolla. Pelaajat ja yleisö syttyvät näihin peleihin eri tavalla. Hienoja pelejä!

HHH

Viimeisen puheenvuoron saavat Lukon kasvatit, jotka ovat pelanneet useita paikallispelejä:

– Halli on yleensä näissä peleissä täynnä ja yleisö hyvin mukana. Tapahtumana Lukko-Ässät on keskiverto liigapeliä parempi, määrittelee maalivahti Petri Vehanen.

Eurajoelta lähtöisin oleva hyökkääjä Juhani Jasu lisää:

– Ässille ei hävitä!

Mitäpä tuohon lisättävää? Tänään myös Rauman Boja tempaisevat ja Kivikylän Areenasta tulee Sinikeltainen Areena. He kehottavat yleisöä tulemaan ajoissa paikoilleen. Ei parempaa paikkaa näyttää porilaisille, että kannattajakulttuurissakin olemme parempia!