Lukko avasi liigakauden yhdellä pisteellä

Lukon ja Ässien kauden avausmatsi venyi lopulta rankkareihin asti. Voittajana kaukalosta poistui lopulta Ässät, jonka molemmat laukaisijat onnistuivat maalinteossa. Lukon Janne Lahti ja Aaron Gagnon epäonnistuivat.

Lukko voi olla kuitenkin tyytyväinen yhteenkin pisteeseen. Ässät oli todella ahnaalla pelipäällä, eikä antanut tuumaakaan periksi. Kaukana ei ollut lehväsnuttujen tappio jo varsinaisella peliajalla, sillä Lukko tasoitti ottelun vasta päätöserän loppuminuuteilla. Ilkka Mikkolan törkkäys lähes maaliviivalta varmisti Lukolle avauspisteen.

- Otteissa näkyi selvästi ensimmäisen ottelun tuoma jännite. Tällä kertaa saatiin avausmatsista sentään piste, viimeksi ei tullut sitäkään, muisteli Risto Dufva.

Ottelun maalihanat avattiin vasta toisessa erässä, kun Lukko onnistui vihdoin ja viimein hyödyntämään ylivoimansa. Henrik Koiviston lähettämä komea poikittaissyöttö tavoitti sukunimikaima Tonin, eikä mies erehtynyt hyvästä paikasta. Ässät tuli kuitenkin väkisin tasoihin todellisella tahtomaalilla, kun Austin Smith löi ilmasta Ryan Zapolskin torjuman kiekon verkkoon.

Päätöserä ei alkanut sinikeltaisilla parhaalla mahdollisella tavalla. Jonne Virtanen järjesti itsensä jäähylle, jonka aikana patalauma pääsi rankaisemaan. Patrik Parkkosen hyvä ohjaus maalin edustalta ei jättänyt Zapolskille mitään mahdollisuuksia.

Jatkoajalla Lukon peli ei ottanut kulkeakseen millään ja Ässät pääsi vyöryttämään. Vyörytys kuitenkin katkesi, kun Valtteri Viljanen kamppasi täydessä vauhdissa olleen Harri Tikkasen, joka lensi rajusti päin laitaa. Loukkaantumiselta onneksi vältyttiin. Lukko sai pelata jatkoajan lopun ylivoimalla, mutta Ässien maalilla torjunut Rasmus Rinne esitti loistopelastuksia.

Kun Eero Elo ja Juha Kiilholma kävivät molemmat napauttamassa kiekon pussiin voittolaukauskisassa, matkusti ylimääräinen sarjapiste Poriin.

Nyt on pää saatu auki ja liiga jatkuu Lukon osalta jo ylihuomenna lauantaina, kun sinikeltaiset matkustavat Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.

Illan jäähyilyt

Avauserän jäähymäärä yllätti kaikki. Kymmenen kakkosta yhden erän aikana ei ole ainakaan tuikitavallista. Linja oli tiukka, mutta kuitenkin tasapuolinen.

- Ensimmäisen erän kymmenen jäähyä leikkasi joukkuepeliä. Osa pelaa yv- ja av-peliä ja toinen osa ei. Yritettiin rytmittää peliä uudella tavalla ja siinä onnistuttiinkin, sillä hallittiin päätöserää ainakin laukausten valossa, tuumi Dufva.

Illan höyryjyrä

Edellisen CHL-matsin jälkeen tuli mainittua taklausten vähyydestä ja varsinkin Jonne Virtasen väistelystä taklaustilanteissa. Kuten ounasteltua, tänään ei tarvitse puhua siitä. Virtanen niittasi Ässien Jyri Marttisen sellaisella paukulla laitaa vasten, joka tulee vielä Marttisen uniinkin. Ehkä siinä ei kaikki mennyt sääntökirjan mukaan, mutta jäähyä tilanteesta ei vihelletty.

Illan savuttaja

Lukon tullessa kentälle, alkoi sataa kipinöitä mediakuution alle viritetyistä ilotulitteista. Todella hienon näköistä ja varmasti loi tunnelmaa puolin ja toisin, mutta savun määrä oli melkoinen. Vielä toisen erän alussa savua näkyi valojen edessä. Peliä se ei onneksi haitannut.

Lukon tähdet

*** Ilkka Mikkola

** Ville Nieminen

* Jonne Virtanen

Maalit:

1-0 Toni Koivisto YV (Henrik Koivisto, Ilkka Mikkola)

1-1 Austin Smith (Sami Lähteenmäki, Mika Niemi)

1-2 Patrik Parkkonen YV (Garrett Stafford, Niemi)

2-2 Mikkola YV (Mikko Kousa, Ville Vahalahti)

2-3 Juha Kiilholma VL