Lukko haki kaksi pistettä Vaasasta

Lukko haki lauantaina kaksi liigapistettä Vaasan Sportilta, kun isännät kaatuivat Kuparisaaressa voittolaukauskilpailussa lukemin 4-3. Olavi Vauhkosen ja Toni Koiviston komeilla maaleilla Lukko otti kauden neljännen voittonsa rankkarikisoissa. Jatkoajalle venynyt ottelu oli Lukolle jo kauden yhdeksästoista.

Koivisto osui Lukolle myös varsinaisella peliajalla. Kaksi muuta maalia teki puolustaja Mikko Kousa.

Lukon maalilla torjuntavuorossa olleelle Oskari Setäselle voitto oli kuudes kauden seitsemässä ottelussa.

Näin ottelu eteni:

1. erä: Lukko oli hieman niskan päällä ja voitti erän laukaukset 22–13. Yksi meni sisäänkin. Lukon ykkösketju pääsi vastaiskuun, Ville Vahalahti jätti kiekon Mikko Kousalle ja puolustaja ampui tarkasti ranteella ylänurkkaan. Vaikka laukaus oli tarkka, se oli sen verran hiljainen, että Sport-vahti Hannu Toivonen saa ottaa osuman ainakin osittain piikkiinsä. Sportin vaarallisimpia tontteja olivat järjestelemässä Lukosta tutut Matt Generous ja Charles Bertrand. Lukon maalilla torjuntavuoron saanut Oskari Setänen selvitti kuitenkin niin Generousin yrityksen paluukiekkoon kuin Bertrandin vaarallisen poikittaissyötönkin.

2.erä: Toisessa erässä Lukko hyytyi täysin puolustusasemiin. Risto Dufva yritti herätellä omiaan ottamalla aikalisän erän puolivälissä, mutta Sport jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä. Setänen torjui erässä 16 kertaa ja piti Lukon mukana pelissä. Kertaalleen Setänen sai apua maalipuiltakin, kun Generous latasi viivalta ylärimaan. Viisi minuuttia ennen erän loppua Toni Koivisto pyrähti tekemään Lukolle toisen maalin. Terävä luistelija rynnisti vastahyökkäykseen ja nosti rystyltä kiekon ohi Toivosen. Lukon vastaisku käynnistyi Bertrandin hyvästä syöttöyrityksestä, johon ketjutoveri Ville Leskinen ei takatolpalla aivan yltänyt.

3.erä: Sport sai tärkeän kavennusmaalin heti erän alkuun, kun Jarkko Hattunen löysi Lassi Kokkalan syötöllään keskeltä hyvältä maalintekosektorilta. Kuusi minuuttia myöhemmin peli oli jo tasan, kun Leskinen oli jälleen vapaana takatolpalla. Tällä kertaa Jarkko Immonen kauhoi yhdellä kädellä hyvän syötön. Lukko pääsi vielä johtoon ainoalla ylivoimallaan, kun Teemu Nurmi löysi hienolla syötöllä maalin eteen nousseen Kousan. Lukko pelasi kuitenkin jälleen johtoasemassa heikosti ja Sport tuli vielä kerran tasoihin. Mike Brennanin syöttö löysi Damien Fleuryn, joka latasi heittäytyneen Jesper Piitulaisen jalkojen välistä tasoituksen. Kahdesta takaiskusta huolimatta kolmas erä oli hyökkäyspäässä Lukon paras. Muun muassa Janne Lahti pääsi nokikkain Toivosen kanssa. Raumalaiset saivat vielä lopussakin painetta ja paikkoja aikaiseksi.

VL-kisa: Vauhkonen ja Koivisto onnistuivat Lukolta, Bertrand ja Leskinen epäonnistuivat Sportilta.