Lukko hankki ECHL:n vuoden tulokkaan - "Olemme saaneet hänestä vahvat raportit"

Lukko vahvistaa joukkuettaan kanadalaishyökkääjä Justin Danforthilla, joka päättyneellä kaudella edusti AHL:n Rochester Americansia ja ECHL:n Cincinnati Cyclonesia. Sopimus on 1+1-vuotinen.

Suurimman osan kaudesta Danforth vietti ECHL:ssä, jossa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi.

Kyseessä on 25-vuotias, 175-senttinen ja 82-kiloinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

Hän on kanadalainen, mutta valitsi kehityspolukseen Yhdysvaltojen yliopistosarjat. Vielä kaudella 2016–17 Danforth edusti Sacred Heart University Pioneersia, eli hänellä on takanaan vain yksi kausi ammattilaissarjoissa.

– Olemme saaneet hänestä vahvat raportit ja hyvät suosittelut. Hän on nuori pelaaja, jolla on kaikki mahdollisuudet nousta oikeissa ympyröissä ja ahkeralla arjen työllä tuloksentekoyksikköön, Lukon valmentaja Pekka Virta painottaa tiedotteessa.

Danforth pelasi päättyneellä kaudella Cincinnatissa 44 peliä saldolla 28+31=59. Hän oli joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies, sillä parempaan saldoon ylsi vain NHL:ssäkin urallaan piipahtanut konkari Jesse Schultz.

– Pelaaja oli halukas tulemaan Eurooppaan. Sen sijaan, että hän olisi pysynyt Pohjois-Amerikassa ja taistellut paikasta AHL:ssa, hän pääsee nyt hakemaan läpimurtoa Liigassa. Se vaatii hyvää yhteistyötä, jossa sekä meidän että pelaajan pitää onnistua, Virta muistuttaa.