Lukko hankki hyökkääjän Pohjois-Amerikasta

Rauman Lukko kertoo verkkosivuillaan, että 23-vuotias laitahyökkääjä Sebastian Repo siirtyy Rauman Lukkoon AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsistä.

NHL-joukkue Florida Panthers laittoi Revon waivers-listalle, josta pelaaja vapautui Raumalle.

191-senttinen ja 96-kiloinen Repo voitti vuonna 2017 suomenmestaruuden Tapparassa ja vuotta aikaisemmin Sebastian Repo juhli nuorten maailmanmestaruutta. Tällä kaudella laituri on pelannut 17 ottelua tehoilla 3+3.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo tiedotteessa olevansa vakuuttunut nuoren laiturin pelitaidoista ja luonteesta.

- Saamme kovan täsmävahvistuksen loppukaudeksi meille. Siinä on kovan luokan soturi - iso, vahva ja lyö kroppansa likoon joka päivä. Se mistä eniten hänessä tykkään on, että sen lisäksi että Repo on taitava, vahva ja loistava jääkiekkoilija, niin hän on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Sebastianilla on joukkueen etu mielessä. Aina.

- Kokonaisvaltainen pelaaja, jolla myös painava laukaus. Ja se miten hän kentällä tekee ratkaisuja, niin siinä on joukkueen etu aina ensin mielessä. Se on silmiinpistävää.

Pidempää sopimusta Sebastian Revon kanssa ei ollut mahdollista tehdä.

- Pitää ymmärtää, että kyseessä on nuori jätkä ja näytöt sellaiset, että vaikeaa on saada tässä kohtaa pidempää sopimusta liigaan. Hänen henkilökohtaiset tavoitteet ovat tulevaisuudessa ihan varmaan jossain muualla kuin liigassa.

- Tässä kohtaa se on täysin ymmärrettävää. Me kuitenkin yritämme tehdä asiat niin, että hänellä olisi niin hyvä olla täällä ja keväällä sitten katsomme olisiko mahdollista pitää häntä täällä pidempään, Sahlstedt päättää.