Lukko hankki sittenkin vielä yhden pelaajan - NHL:ää pelannut Andrew Gordon saapuu syyskuuksi Ruotsista

Rauman Lukko tiedottaa tehneensä syyskuun kestävän lainasopimuksen kanadalaishyökkääjä Andrew Gordonin kanssa. Gordon saapuu Raumalle SHL-seura Linköping HC:sta.

- Kyseessä on kovan luokan ammattipelaaja, joka on aina huippukunnossa. Hän on sähäkkä ja työteliäs kokonaisvaltainen kiekkoilija, joka on hyvä syöttämään ja tekemään maaleja, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee tiedotteessa.

32-vuotias Gordon on edustanut Linköpingiä viimeiset kolme kautta. Hän solmi seuran kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen viime toukokuussa. Gordon palaa Lukko-lainan päätyttyä takaisin Linköpingiin.

182-senttinen ja 88-kiloinen laitahyökkääjä on pelannut ruotsalaisseuran riveissä 149 ottelua ja viimeistellyt niissä tehopisteet 42+52=94. Pudotuspelejä on kertynyt 17 ja niissä yhteispisteet 5+7=12. Hän oli viime kaudella joukkueensa paras maalintekijä 16 osumallaan.

Aiemmin urallaan Gordon on pelannut NHL:ssä Washington Capitalsin, Anaheim Ducksin ja Vancouver Canucksin riveissä. Yhteensä 55 ottelussa oikealta laukova hyökkääjä on kirjauttanut kolme maalia ja antanut neljä maalisyöttöä.

AHL:ssa Gordon on pelannut yhteensä 501 ottelua ja tehnyt niissä 366 tehopistettä (167+199).

Kun Lukko hankki aiemmin tällä viikolla kanadalaishyökkääjä Brandon DeFazion 1+1 -vuotisella sopimuksella. Sahlstedt sanoi tuolloin, että Lukon joukkue on lähtökohtaisesti valmis kauteen. Hän painottaa, että se on sitä edelleen.

Lisäapu tuli kuitenkin Lukolle tarpeeseen, sillä hyökkääjistä Ville Vahalahti ja Lauri Tukonen sekä luultavasti Jere Friberg ja Ville Petman ovat sivussa sarjan alusta.

Vahalahti paljasti Ilta-Sanomien haastattelussa, että 40-vuotiaan pelaajan koko ura on vaarassa loukkaantumisen takia. 

- Joukkue oli ja on edelleen lähtökohtaisesti yhtä valmis kuin DeFazion hankinnan jälkeen. Meille avautui Linköpingin suunnalta tällainen mahdollisuus ja halusimme ilman muuta tarttua siihen. Saamme nyt ammattimiehen avuksemme erittäin haastavaan syyskuun ohjelmaan, jonka aikana pelaamme seitsemästä ottelusta viisi vieraissa. Kaiken lisäksi tämä on meidän kannaltamme taloudellisesti järkevä ratkaisu, Sahlstedt sanoo.

- Tämänkaltainen toimiva yhteistyö kahden eurooppalaisessa huippusarjassa pelaavan joukkueen välillä on erittäin hieno asia. Samalla se avaa hyvän mahdollisuuden tehdä yhteistyötä mahdollisesti myös tulevaisuudessa.

Lukko avaa liigakauden perjantaina 14.9. Ässiä vastaan.