Lukko hankki Tshekin maajoukkuepuolustajan

Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik vahvistaa Lukon takalinjoja. Kuva: Michal Kamaryt / All Over Press

Rauman Lukko tiedotti keskiviikkona uudesta hankinnastaan. Tshekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcik, 27, pelaa ensi kauden raumalaisjoukkueen riveissä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta kehui tuoreeltaan seuran tiedotteessa Krejcikia hyväksi rekrytoinniksi. Virran mukaan tshekki tuo Lukkoon kansainvälistä kokemusta, kokonaisvaltaista osaamista ja on osoittanut pystyvänsä tekemään hyvää tulosta.

Krejcik on juhlinut kahdella viime kaudellaan Tshekin liigan mestaruutta HC Kometa Brnossa. Krejcik oli viime mestaruuskaudella tärkeässä osassa, kun hän iski 52 runkosarjapelissä 8+27=35 ja pudotuspeleissä 14 otteluun 0+8=8. Edelliskauden pudotuspeleissä jälki oli vieläkin kovempaa. Silloin saldoiksi muodostui 14 pelissä 4+9=13.

- Olemme neuvotelleet hänen kanssaan pitkään ja hänellä olisi ollut ottajia varmasti monessa muussakin liigassa. Kaikista niistä vaihtoehdoista hän oli kuitenkin halukas tulemaan juuri meille, Virta muistuttaa.

- Se on hyvä viesti, sillä se kertoo siitä, että meidän maineemme ja usko tämän hetkiseen ja tulevaisuuden tekemiseemme ovat kovat. Pelaaja uskoo ja me uskomme, että hän voi ottaa urallaan sen seuraavan lisäaskeleen juuri Lukossa.

187-senttinen ja 90-kiloinen Krejcik on pelannut Tshekin maajoukkueessa 27 MM-kisapelissä ja 35 EHT-ottelussa. Vuoden 2012 MM-kisoista hän nappasi palkintokaappiinsa pronssia.

Lukon tiedotteen mukaan joukkue kokoontuu yhteen Pitsiturnaus-viikon maanantaina 30.7. Krejcik liittyy myös tuolloin joukkueen vahvuuteen.

Juttua muokattu 11.7. klo 19: Krejcikin pudotuspelien pistemäärä muutettu.