Lukko hävisi aluemestaruuden Pesäkarhuille

Eeva Mäki-Maukola kääntyi anovasti tuomarin puoleen, mutta pallo oli nopeampi. Kuva: Iiro Lehtonen

Pesäkarhut vei naisten pesäpallon Satakunnan aluemestaruuden lauantaina. Lukko kaatui porilaisille jaksoin 1-2 (0-4, 3-1, 0-0, 1-2).

Alle kymmenen asteen lämpö ja navakka tuuli tekivät ottelusta Ulvilan pesäpallostadionilla molemmille joukkueille vaikean.

Enemmän joukkueista kohmeessa oli Lukko.

Pesäkarhut pääsi kolmanteen vuoroon mennessä jo 3–0-johtoon, eikä vierailta onnistunut mikään.

Pallot polttivat räpylässä, paineettomatkin heitot karkailivat kotipesän ohi ja sisävuorot pysyivät lyhyinä.

– Ensimmäinen jakso oli virheiden värittämä. En ymmärrä edes mitä siinä tapahtui. Jos tietäisin, niin tekisin muutokset, Lukon pelinjohtaja Tuomo Pekkala tuumasi.

– Onnistumisten myötä pääsimme peliin, alkoi vähän kautta linjan tulla lyönteihin enemmän laatua. Varmaan siinä ensimmäisellä jaksolla jännitettiinkin, Lukon kolmosvahti Inka Pietilä jatkoi.

Toisella jaksolla Lukko paransi, ja lopullisen kipinän tarjosi jokerilyöjä Teea-Kaisa Vikiön läpilyönti. Pesäkarhut oli saanut tehtyä vuoroon kaksi paloa, mutta Vikiön takakentälle suuntautunut lyönti lipsahti maisemaan. Tuloksena oli kaksi juoksua.

Supervuorossa molemmat joukkueet esittivät ulkopelissä parastaan, joten ratkaisu tehtiin kotiutuslyöntikisassa. Siinä Pesäkarhut oli parempi juoksuin 2–1.

– Kyllä tästä pelistä silti huomasi, että molemmilla on vielä kauteen tekemistä. Pitää vielä ulkokuvioita harjoitella ja mietitään vähän noita rooleja tarkemmin, Pekkala totesi.