Lukko hävisi, playoff-vastustajaksi Kärpät

Lukko pelasi jälleen huonosti ja hävisi SaiPalle ansaitusti lukemin 0-4. SaiPa nappasi voittonsa ansiosta viimeisen pudotuspelipaikan. Illan muut ottelut etenivät siihen malliin, että Lukon vastustajaksi villi kortti-kierrokselle asettuu Oulun Kärpät.

Ennen ottelua ainut jännitysmomentti oli Justin Azevedon mahdollisuus nousta pistepörssin voittoon, mutta koko joukkueen olemus oli niin saamaton, että Azevedolla ei ollut mitään mahdollisuuksia pisteiden tekoon. Ennen ottelua puhuttiin myös, että joukkue haluaa säilyttää taisteluilmeen, mutta jopa tinasotilaat pystyvät parempaan taisteluun mihin Lukko tänään.

- Kyllä tämä sellainen peli on, että jotain panosta pitäisi olla. Meillä ei ollut mitään panosta ja sen huomasi pelaajista. Ajatus oli jo ylihuomisessa, kuittasi Risto Dufva tämän matsin.

SaiPan tekemisestä paistoi alusta asti suunnaton halu tehdä maaleja ja varmistaa paikka jatkopeleihin omalla pelaamisella. Se tuottikin hedelmää jo avauserässä kahden maalin verran, eikä Lukolla riittänyt enää halua taistella voitosta.

Toiseen erään lappeenrantalaiset löivät taululle jo 0-3 lukemat ja peli oli sillä selvä. Sen huomasi myös Tampereella Pelicans, sillä yhtäkkiä lahtelaisten kahden maalin johto kuivui kokoon. Liekö sitten tieto Rauman pelin tilanteesta yhyttänyt lahtelaiset.

- Pitää olla tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen. Oltiin kärsivällisiä ja päästiin tavoitteeseen, eli kympin joukkoon. Nyt ruvetaan nauttimaan, hehkutti SaiPan luotsi Pekka Tirkkonen saavutettua playoff-paikkaa.

Päätöseräkään ei tuonut muutosta pelillisesti, vaan SaiPa hallitsi matsia ottelun loppuun asti. Sputnikit tehtailivat vielä neljännen osuman ylivoimalla.

- Runkosarja oli tässä, nyt päästään Ouluun. Nyt se varsinainen juhla alkaa. Kärpillä on kaikki paineet tuohon sarjaan lähdettäessä. Enempää ei voi haastajan asemaa olla, kuin mitä meillä on, tiivisti Dufva vielä alkavat pudotuspelit.

Lukko matkustaa jo huomenna Ouluun, jossa pelataan siis torstaina sarjan ensimmäinen peli. Heti perjantaina pelataan Raumalla sarjan toinen matsi, jonka jälkeen sarja voi olla ohi.

Toivottavasti Lukko saa putkiinsa neljä kertaa enemmän vauhtia, kuin mitä tänään nähtiin. Muuten saadaan potkia rantapalloja jo perjantaina Äijänsuolla.

Maalit:

0-1 Anssi Löfman YV (Brian Salcido, Jaakko Rissanen)

0-2 Ville Koho (Tomi Leivo, Olavi Vauhkonen)

0-3 Lauri Taipalus (Koho)

0-4 Jesse Mankinen YV (Brad Moran, Stefano Giliati)