Lukko heräsi liian myöhään

Lukko pelasi kotikaukalossaan 194 minuuttia ilman maalia, kunnes viimein onnistui. Herääminen tapahtui kuitenkin liian myöhään, sillä tuossa vaiheessa Ilves johti ottelua jo kolmella maalilla. Lukko onnistui tulemaan maalin päähän, mutta se on laiha lohtu. Ilves teki loppulukemiksi 2-4 tyhjään maaliin.

- Pelattiin ehjin ja tasapainoisin peli minun Ilveksen aikana. Kolmas erä oli hankala kavennusmaalien takia, kertasi Ilveksen luotsi Tuomas Tuokkola.

Kaksi ensimmäistä erää olivat sitä samaa kuraa, mitä on nähty jo muutamassa matsissa ennen tätä. Todella surkeaa ja onnetonta touhua. Ilves mätti kahden erän aikana taululle tylyt 0-3 lukemat. Lukko ei saanut edes ylivoimalla kunnon paikkoja rakennettua ja tekeminen oli muutenkin kaikin puolin todella väkinäistä.

- Selvästi oltiin jännittyneitä kaksi ensimmäistä erää. Totuus on myös se, että annettiin liikaa eteen kaverille. Muutamasta kotipelistä poiketen saatiin sentään kunnon kiri aikaan. Eikä tasoituskaan kaukana ollut, mutta se ei riitä, tiivisti Risto Dufva.

Kolmas erä oli Lukolta selkeästi paras pitkiin aikoihin kotikaukalossa. Tupsukorvat eivät päässeet edes kunnon hyökkäyksiin, vaan Lukko vyörytti peliä tamperelaisten päätyyn. Erän puolivälin jälkeen Lukko onnistui vihdoin ja viimein maalinteossa, kun Josef Straka ohjasi kiekon verkkoon. Tästä ei kulunut kuin 23 sekuntia, kun kiekko oli toistamiseen Jaroslav Hublin selän takana. Lukko sai maaleista kunnon boostin, mutta ei onnistunut maalinteossa kuitenkaan enää kolmatta kertaa.

- Meillä on nyt viisi päivää aikaa hitsata joukkue yhteen tai sitten mennään kahteen, vitsaili Dufva vielä lopuksi ja viittasi runkosarjan viimeisiin päiviin.

Totuus on kuitenkin se, että vitsit alkavat olla vähissä. Kaksi kierrosta pelaamatta ja takana vain kolmen pisteen päässä huohottaa sekä Blues että Pelicans, jotka molemmat ovat osoittaneet selkeitä heräämisen merkkejä. Yksi kolmen pisteen  voitto riittäisi, mutta näillä esityksillä sitä on vaikeaa edes kuvitella tulevan. Varsinkin HPK:ta ja SaiPa:a vastaan, jotka ovat etukäteen ajateltuna paljon vahvempia kuin Ilves.

Maalit:

0-1 Ville Koistinen SR (Jarkko Näppilä, Alexander Ruuttu)

0-2 Antti Kangasniemi (Ville Korhonen, Konsta Mäkinen)

0-3 Koistinen YV (Matias Sointu)

1-3 Josef Straka YV (Jarkko Kauvosaari, Jerry Ahtola)

2-3 Janne Keränen (Ahtola, Otto Honkaheimo)

2-4 Kai Kantola TM (Jaroslav Hubl)