Lukko ja Jyri Marttinen purkivat sopimuksensa - pian odotettavissa uutisia Porista?

Jyri Marttisen työvelvollisuus Lukossa on päättynyt. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Lukko tiedottaa purkaneensa sopimuksen puolustaja Jyri Marttisen kanssa. Marttisen, 36, peliaika on ollut tiukassa Lukon miehistössä tällä kaudella.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta päätti pudottaa kapteeni Janne Niskalan ja Marttisen kokoonpanosta edellisviikon kolmen ottelun vieraskiertueen aluksi. Niskala nousi takaisin kokoonpanoon, Marttinen ei. 

– Meidän nuoret pelaajat ovat tehneet vahvan esiintulon ja ottaneet isoja kehitysaskeleita, ja kun nuoret pelaavat näin hyvin, tulee heille antaa myös heidän ansaitsemaansa peliaikaa. Tällöin ei ole viisasta istuttaa kokenutta pelaajaa penkillä tai katsomossa, vaan antaa hänelle mahdollisuus toteuttaa ammattiaan jossain toisaalla, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt perustelee tiedotteessa. 

Marttinen siirtyi Lukkoon 1+1-vuotisella sopimuksella, josta käynnissä oli optiovuosi. Hän pelasi Lukossa yhteensä 48 ottelua ja viimeisteli niissä tehopisteet 2+7=9

– Se, että Rauman Lukossa annetaan nuorille pelaajille mahdollisuus kehittyä ja kasvaa hyviksi liigapelaajaksi, on meidän strategiamme mukainen linjaus. Näistä syistä näimme tämän kaikkien kannalta parhaaksi ratkaisuksi, Sahlstedt toteaa.

Marttisen todennäköinen uusi osoite on Porin Ässät, jota hän edusti viisi kautta ennen Lukkoa. 

Talousvaikeuksissa ja Liigan pohjalla painiva Ässät on käyttänyt pelaajabudjettinsa, mutta silti seura yrittää hankkia puolustajan. Ässät yrittää rahoittaa pelaajahankintansa yhteistyökumppanien tuella.

– Patahenki korostuu hienosti, sillä yhteistyökumppanimme ovat lähteneet erittäin hienosti tukemaan pelaajahankinnassa, jotta tarvittavaa leveyttä kentälle saadaan, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi Radio Porille menneellä viikolla.

– Saattaa olla, että jo ensi viikon keskiviikkona voi olla jotain kerrottavaa, Lehtinen lupasi tuolloin.