Lukko ja Tappara hiipivät kärkeen

Jääkiekon SM-liiga on kiinnostanut katsojia tavallistakin enemmän. Lukuisat NHL-vahvistukset houkuttelivat lisää yleisöä. Sarja on pysynyt sopivan tasaisena, joten katsojia riittänee loppuun saakka.

Raumalla kevättä odotellaan toiveikkaana. Lukko on napsinut voittoja hyvään tahtiin viime kuukaudet. Ennen torstain kierrosta 25 ottelun kuntopuntarin kärkikolmikko oli Tappara, Lukko ja Jokerit.

Raumalaisille tuttu Jukka Rautakorpi on kääntänyt Tapparan kurssin, joskin joukkue on viime kautta parempi. Tapparan kautta Raumalle muuttanut Risto Dufva alkaa vaikuttaa fiksulta valinnalta liiton leipiin siirtyneen Rauli Uraman (ex-Lukko, ex-Tappara) työn jatkajaksi.

H H H

Äijänsuon kriittiset peruskatsojat ovat panneet ilolla merkille, että Lukossa uskalletaan taas antaa vastuuta myös omille nuorille. Jesse Virtanen otti paikan pelaavassa pakistossa ja piti Ässistä hankitun Ryan Caldwellin katsomossa.

Tällä viikolla debytoivat Roni Viirlas , 19, ja Jere Friberg , 17. Ja Dufva vihjasi, ettei tilaisuuksien antaminen tähän vielä jää.

Dufva haluaa pitää ryhmän tiiviinä. Raumalla ei ovi ole käynyt monen menneen kauden malliin.

H H H

SM-liigan veskaritilastoa on kiva seurata. Ykkösvahtien kärkikuusikosta neljä on raumalaisia: Antti Raanta Ässät, Atte Engren TPS, Tuomas Tarkki JYP ja Petri Vehane n Lukko.

Raanta siirtyy ensi kaudeksi Helsinkiin. Voisiko Porissa olla oman pojan vuoro? Juha Järvenpää on tuurannut Raantaa hyvin.

H H H

Eero Elo siirtyi kovan kohun saattelemana kasvattajaseurastaan Lukosta Ässiin. Vielä ei maisemanvaihdos ole toivottua tulosta tuottanut. Lukossa Elo teki 14 ottelussa kaksi pistettä, Ässissä 14 ottelussa neljä.

Mutta potentiaalia on, sen raumalaiset tietävät.