Lukko ja Z-tekijä

Lukon joukkueen nimilista oli tiedossa jo ennen Pitsiturnausta, mutta kun joukkue esittäytyi ensimmäisen kerran pelipaidoissa jäällä, todellisuus vasta iski silmille. Lukolla on koossa erittäin kova joukkue heikentyneeseen SM-liigaan.  


Eikä tämä ole mitään kauden ennakkohaihattelua, joka on toistuu niin usein: nyt voitetaan mestaruus, se Amerikan Ykä näyttää nyt pirun hyvältä, tosi hienosti kiersi sen Ässien pakin....


Tänä vuonna suurin osa Lukon uusista pelaajista on niin tuttuja, ettei mitään superluokan pitsianalyysejä edes tarvita.

Petteri Nummelin on takuuvarma takalinjojen keisari. Hänen kohdallaan suurin arvoitus on se, osaako Lukon toimistoväki käyttää nimeä ja persoonaa riittävällä tehokkuudella markkinoinnissa hyväksi. Yhtä kovan taustan pelaajaa ei välttämättä saada Raumalle seuraavaan 20 vuoteen.


Ville Vahalahti pelaa aina järkevästi joukkueelle, eikä anna käytännössä koskaan ylivoimalla harhasyöttöä tai tee muuta tyhmää ratkaisua. Vahalahti kirmasi jo aamun pelissä kuin nuori varsa ja antoi painavia taklauksia. Motivaatio on huipussaan.


Ilkka Mikkola pystyy luutimaan syvyyspakkina monessa roolissa. Toni Koivisto on sellaisessa pumpissa, että voi voittaa vaikka SM-liigan pistepörssin. Aki Uusikartano pelaa tietokonejääkiekkoaan vaikka aamuun asti.


Olli Sipiläisenkin taidot tunnetaan, ne ovat enemmänkin röyhijäosastolla.


Kun monet muut SM-liigan joukkueet ovat joutuneet KHL-kuppauksen uhriksi ja vaihtaneet taidon rahaan, Lukko on vahvistunut.

Mutta sitten se Z-tekijä.


Maalivahti on jääkiekkojoukkueen tärkein pelaaja, ykkössentteri toiseksi tärkein.


Veskari Ryan Zapolskia ja sentteri Steven Zalewskia yhdistää jenkkiläisyyden ja Z-kirjaimen lisäksi se, ettei heidän tasostaan SM-liigassa ole mitään takeita.


Zapolski on vielä koejaksolla. Hänet valittiin ECHL:n parhaaksi maalivahdiksi, mutta sopeutuminen kiivastahtiseen eurooppalaisliigaan vaatii kovaa luonnetta.


Zalewskin vierelle on ehdolla maaliahneita laitureita: Koivisto, Lauri Tukonen, Jerry Ahtola, Ville Vahalahti, Aleksi Saarela... Heille pitää pystyä tarjoilemaan kiekkoja.


Zalewskin taidot riittävät varmasti, mutta ottaako hän sellaisen johtajan roolin, joka kuuluu ykkössentterille?


Ei mitään suurempia paineita, mutta jos Z-tekijä toimii, Lukko on vähintään mitaleilla.