Lukko jäi taas nollille

Lukko jäi jo kolmannen kerran nollille, kun TPS kävi hakemassa sarjapisteet Raumalta lukemin 0-3. Maalitonta putkea on nyt takana jo yli 180 minuuttia. Kolmen ottelun tappioputkessa olevan Lukon pitää keksiä nopeasti jotain lääkkeitä maalintekoon, sillä tällä menolla pelaajien itseluottamus alkaa karista ja se tietää lisää ongelmia.

Avauserä oli Lukolta heikkoa suorittamista. TPS olisi voinut helposti johtaa vaikka kolmella maalilla ensimmäisen erän jälkeen ilman Ryan Zapolskin muutamia upeita koppeja. Vastapainoksi Zapolskin selän taakse tehdyt maalit livahtivat molemmat luvattoman helposti, vaikka laukaukset laadukkaita olivatkin.

- Kyllä meillä siinä peli oli. Tällä viikolla jäätiin kaksi kertaa vaiheeseen vieraskentällä, mutta tänään oli oikeita asioita. Punalamppujen määrään tämä homma ratkeaa kuitenkin lopulta. Maalinteon vaikeus vastaan vastustajan maalinteon helppous, tuumasi Risto Dufva.

Toinen erä oli Lukolta selvästi parempaa pelaamista. Vaikka Lukko ei maalia saanutkaan aikaan, oli pelissä jo yrittämistä ja taistelua mukana. Päätöserässä oli sitten jo huonoa tuuriakin, kun kiekkoa ei maaliin asti saatu. Lopussa kilisivät maaliraudatkin, mutta nyt ei ole rouva Fortuna mukana ollenkaan.

Dufvalla ja muulla valmennusporukalla on edessään visainen pulma. Millä saadaan palautettua alkukauden meininki? Ja ennen kaikkea, muutetaanko ylivoimaa jotenkin? Tällä hetkellä ylivoima saadaan kyllä pyörimään mukavasti, mutta saman kuvion pelaaminen koko kauden ei ole toimiva ratkaisu. Vastustajat ovat varmasti katsoneet videoita ja osaavat puolustaa Lukon ylivoimaa vastaan juuri oikealla tavalla.

Vielä ei ole syytä paniikkiin, mutta samalla tavalla jatkettaessa sarjan kärkisijoitukset voidaan unohtaa. Pitkää tappioputkea ei sovi ottaa. Ei edes marraskuun pimeinä iltoina.

Lukko jatkaa pelejään tiistaina kotona Vaasan Sportia vastaan. Ensi viikosta on tulossa todella tiukka, sillä Lukko pelaa neljästi ensi viikon aikana. CHL-pelien takia Lukko-Blues pelataan vielä viikon viimeisenä pelinä sunnuntaina.

Illan torjunta

Ryan Zapolski esitti avauserässä todellisen maailmanluokan pelastuksen. Ryan Lasch ja Matias Sointu pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja lopulta Soinnulla oli tyhjä maali edessään. Edes hyvin onnistunut onetimer ei tällä kertaa ollut riittävän hyvä. Kuin tyhjästä ilmestyi Zapolskin hanska peittämään Soinnun kudin.

Illan hiljainen hetki

Ottelun alussa järjestettiin hiljainen hetki vastikään menehtyneen Ismo Villan kunniaksi.

Lukon tähdet

*** Ville Vahalahti

** Toni Suuronen

* Ville Nieminen

Maalit:

0-1 Ilkka Pikkarainen (Niclas Lucenius, Ryan Lasch)

0-2 Tero Koskiranta (Tomas Mojzis, Teemu Lassila)

0-3 Lasch TM (Simon Gysbers)