Lukko jatkaa vieraskiertuetta poltetun maan taktiikalla – sarjan julma kärkijoukkue ei jätä mitään muille, mutta valmennus kaipaa vielä lisää tylyyttä peliin

Juhlakalu Oskari Setänen ei suostunut päästämään selkänsä taakse Kuopiossa kuin yhden kiekon. Lukko laittoi laatan KalPan pömpelin kolmesti.

”Kova kotona, viihtyy vieraissa” oli yksi Risto Dufvan sloganeista, kun hän aikanaan valmensi Lukkoa. Vuodet ovat vierineet noista ajoista, mutta samat sanat sopivat kuvaamaan myös nykyistä raumalaisryhmää.

Äijänsuosta sinikeltaiset ovat rakentaneet lähes valloittamattoman linnakkeen, mutta peli tuottaa pisteitä myös Rauman rajojen ulkopuolella. Tiistaina sen sai kokea Jukurit, keskiviikkona KalPa.

Koko viikon vieraskiertueen toinenkin palanen toi Lukolle täyden kolmen pisteen potin, sillä Kuopiossa loppunumeroiksi merkittiin 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).

– Kovan taistelun jälkeen. Ei ole KalPa ollut meille helppo tällä kaudella, tiukka matsi kaikin puolin. Saatiin kolme pistettä, mikä on kaikista tärkeintä, Lukon kolmannen maalin viimeistellyt Julius Mattila arvioi C Moren haastattelussa.

Nyman osui pitkästä aikaa

Linus Nyman ei ole tällä kaudella maaleilla juhlinut, mutta keskiviikkona hän osui maalirautojen väliin. Nyman pääsi avauserän lopulla karkaamaan läpiajoon ja sijoitti kiekon tarkasti slovakkiveskari Matej Tomekin jalkojen välistä maaliin. Osuma oli Nymanille vasta kauden toinen. Viime kaudella hän pystyi viimeistelemään peräti 15 maalia.

Tomekin jalkoväliin kiekko painui seuraavan kerran heti toisen erän alussa. Julius Mattila voitti puhtaasti B-pistealoituksen, ja Pavol Skalicky ampui saman tien laatan verkkoon.

KalPa puolestaan sai ensimmäisen maalinsa aikaan toisen erän loppupuolella, kun nuori puolustaja Kim Nousiainen pamautti ylivoimaosuman ohi Oskari Setäsen.

Setänen torjui lopussa paljon

Maali käänsi pelin kulkua, ja kamppailun kolmannesta erästä tuli raumalaisittain puolustustaistelu. KalPa myllytti ja sai ylivoimamahdollisuuksia, mutta Lukko kesti etenkin Setäsen torjuntojen voimalla.

Setänen pysäytti pelissä peräti 34 laukausta, kun Tomek puuttui peliin 16 kertaa. Ottelu oli Setäselle 200. pelattu liigapeli, ja tiistaina hän sai Jukureita vastaan luukkuvahtina täyteen 400 puettua liigapeliä.

– ”Osku” oli hemmetin hyvä läpi koko pelin, mutta etenkin tuossa lopussa. Kolmannessa erässä tehtiin peliä vaikeaksi itsellemme, kun otettiin hemmetin paljon jäähyjä, Mattila totesi.

– Mutta meillä on ollut jo pitempään trendi, että maalivahdit pelaavat hyvin.

Loppullisen niitin pelille iski Mattila, joka pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin sekunti ennen päätössummeria.

– Kova ottelu kaiken kaikkiaan. KalPa laittoi meidät koville, ja jouduimme rikkomaan jonkun verran myös vastustaja. Olimme alivoimalla aika reilusti, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Mutta hyvä alivoimataistelu ja hyvä maalivahtipeli, niin selvisimme kuivin jaloin. Johtoasemassa pelaamiseen pitää saada vielä tylyyttä lisää. Siinä on parannettavaa.

Juttua päivitetty kello 21.31: lisätty Erik Hämäläisen kommentit.