Lukko jätti mestarisuosikin täysin aseettomaksi – Pelicans-valmentaja sen sanoi: Kentällä oli vain yksi joukkue

Linus Nyman sai pistetilinsä auki ja Samuel Harvey piti nollapelin kotiavauksessaan SM-liigassa. Lukko-valmentaja Tomi Lämsä kertoi joukkueensa vapautuneen voitetun Kärpät-pelin jälkeen.

Nelosketju nousi ratkaisurooliin, kun Lukko otti toisen perättäisen täyden pistepottinsa jääkiekon SM-liigassa. Lahden Pelicans jäi Äijänsuon keskiviikkoillassa aseettomaksi, kun Lukko nujersi vastustajansa luvuin 4–0 (1–0, 2–0, 1–0).

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä näki, että kaukalossa oli tänään vain yksi joukkue – Lukko.

– Meillä oli tosi vaikeaa kiekollisesti. Kiekolla haluaisimme pelata, ja kun emme onnistu siinä, niin tuolta se näyttää, Niemelä sanoi.

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä kiitti joukkueensa työmoraalia.

– Tarina tähän otteluun lähti jo pohjoisen turneella, kun otimme tärkeän kolmen pisteen voiton Kärpistä. Siitä vapautui energiaa.

– Ensimmäisen maalin jälkeen meinasi meillä vähän lipsahtaa, mutta 55 minuuttia pelasimme kurinalaista ja työteliästä lätkää, Lämsä summasi.

Nymanin hanat auki

Lukon kahdesta ensimmäistä maalista vastasi nelosketju, ja molemmissa osumissa laitahyökkääjä Linus Nyman oli avainroolissa. Ensimmäisessä erässä ajassa 15.07 syntyneessä avausmaalissa Nyman käytti hyökkäyspäässä syntyneen tyhjän tilan ja yllätti Pelicans-maalivahti Jussi Olkinuoran helpon näköisesti etukulmasta.

Maali oli Nymanille kauden ensimmäinen tehopiste, eikä se jäänyt suinkaan miehen illan ainoaksi tehomerkinnäksi.

Toisessa maalissa Nymanin oivallus yllätti lahtelaiset täydellisesti. Kiekko pyöri Lukon hyökkäyssiniviivan päällä, mutta ei mennyt kokonaan keskialueen puolelle. Nyman näki tilaisuuden tulleen ja toimitti kiekon Harri Kainulaisen lapaan. Kainulaisella oli helppo työ viimeistellä Lukon toinen osuma ajassa 26.44.

– Totta kai se helpottaa, kun saa onnistumisia. Pisteitä sinne kuitenkin mennään tekemään, Nyman sanoi pelin jälkeen.

Kainulaisen maalissa Nyman totesi nähneensä tilaisuuden heti.

– Näin heti, ettei se kiekko mennyt viivan yli kokonaan. Onneksi tuomarikin näki ja saimme siitä maalin, Nyman totesi.

Kainulainen loukkaantui

Vain pari minuuttia maalinsa jälkeen Kainulainen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Sentteri näytti pitelevän kättään tai yläkroppaansa kävellessään koppiin. Kainulainen ei enää palannut peliin.

Linus Nymanille Kainulaisen loukkaantuminen tiesi siirtoa kakkosketjuun Ponthus ja Pathrik Westerholmin rinnalle. Veljekset tulivat Nymanille ketjukavereina tutuiksi jo alkukaudesta, mutta viime peleissä Nyman on saanut pelata lähinnä nelosketjussa. Ilves-kotipelissä Nyman ei ollut lainkaan kokoonpanossa.

– Totta kai pitää haluaisin pelata enemmän, mutta pelipaikka pitää ansaita ja siitä pitää taistella, Nyman totesi.

Nyman sai tehopinnan Lukon kolmanteenkin maaliin. Maalin teki vahvasti maalinedustalla vääntänyt Jami Krannila.

Pelicansilla ei paikkoja

Viime kauden finaaljoukkue Pelicansia on povailtu SM-liigan kärkitaistoon tälläkin kaudella. Keskiviikkoiltana Raumalla lahtelaiset jäivät kuitenkin vaille mahdollisuuksia, kun Lukko sai vastustajansa näyttämään hampaattomalta.

Varsinkin toisessa erässä Pelicansilla oli jopa vaikeuksia päästä edes pois omalta alueeltaan. Kolmannessa erässä joukkue pääsi yrittämään ylivoimapeliäkin, mutta ei saanut juurikaan luotua vaarallisia paikkoja.

Parhaan pistemiehen kultakypärät olivat keskiviikkona ensimmäistä kertaa käytössä tämän kauden SM-liigassa. Lukon kultakypärä Sebastian Repo taltutti Pelicansin viimeisetkin pyristelyt kolmannessa erässä siirtämällä lukemiksi 4–0.

Nollapeli helpohkosti

Ensimmäisen kotiottelunsa SM-liigassa pelanneella Lukko-maalivahdilla Samuel Harveylla oli suhteellisen helppo iltapuhde.

Torjuntoja Harveylle kirjattiin vain 16. Nollapelin eteen Harvey sai tehdä vielä ottelun loppuhetkillä töitä, mutta hän sai pysäytettyä pahimmatkin lahtelaisten yritykset.

– Tämä on kova ammattilaisliiga ja nollapeli on aina kova suoritus. Ei mitään pois Samilta, mutta kyllä joukkuekin pelasi loistavasti hänen edessään, Tomi Lämsä kiitteli.