Lukko jymäytti seuraajiaan entisen NHL-tappelijan kuvalla – pestasikin toisen Sami Heleniuksen

Sami Helenius tulee Raumalle Vaasasta.

Lukko tiedottaa pestanneensa uudeksi fysiikkavalmentajakseen Sami Heleniuksen. 31-vuotias Helenius siirtyy Raumalle Vaasan Sportin organisaatiosta. 

Lukko vihjaili sopimuksesta julkaisemalla Facebookin ja Instagramin tarinoissaan kuvan toisesta Sami Heleniuksesta.

Se hiukan kuuluisampi Helenius tuli omalla kiekkourallaan tunnetuksi kovanaamana, joka ei kaihtanut nyrkkitappeluitakaan.

Tämä Sami Helenius, 48, pelasi yli 400 liigaottelua ja yli 150 ottelua NHL:ssäkin. Hän on valmentanut viime kaudet Järvenpään Haukkojen suomisarjajoukkuetta ja siirtyy ensi kaudeksi KJT Haukkojen A-nuorten penkin taakse. 

- On kyllä sekoitettu eri yhteyksissä monesti ja uskon, että monelle laji-ihmisistä tulee nimestä ensimmäisenä mieleen itseäni huomattavasti raamikkaampi kaima. Soittivat aikoinaan Tulosruutu-ohjelmastakin mulle tehdääkseen kattavan jutun jääkiekkokaukalon sotureista. Kysyivät koska voisimme tavata tätä juttua varten. Kiitin kunniasta, mutta jouduin toteamaan etteivät meriittini tai raamini riittäisi tähän juttuun, Lukon pestaama Sami Helenius naurahtaa seuran tiedotteessa.

Lukon palkkaama Helenius on puolestaan ammattivalmentaja ja liikuntatieteilijä. Hän on toiminut viimeiset kaksi vuotta Sportin liigajoukkueen fysiikkavalmentajana ja nuorten pelaajien valmentajana.

Vantaalta kotoisin oleva Helenius on liikunnan- ja terveystiedon opettaja koulutukseltaan, mutta opiskellut myös kuormitusfysiologiaa, lasten ja nuorten valmentamista sekä koulutusjohtamista.

- Omalta osalta kävi varsin varhain selväksi, että urheilijaa minusta ei tule. Oikeiden ihmisten ja hieman sattumankin kautta päädyin mukaan juniorivalmennukseen lukioikäisenä. Innokkuudella ja päättäväisellä työllä olen yrittänyt kehittää ja rakentaa omaa valmentajuuttani jo kohta 15 vuoden ajan. On hienoa ja etuoikeutettua saada toimia nykyään tässä roolissa, Helenius kertoo..

Lukossa avautui täysipäiväisen fysiikkavalmentajan paikka auki kun pitkäaikainen valmentaja Risto Rosendahl siirtyi HC TPS:n palvelukseen. Heleniuksen työnkuvaan kuuluu myös vanhempien juniorien fysiikkavalmennus.

Virallisesti Helenius aloittaa Lukossa 1. toukokuuta, mutta koronaviruspandemian vuoksi hän ei vielä tuolloin välttämättä ole hikoilemassa pelaajien kanssa. 

- Ammattilaisuuden merkki on mielestäni se, että pyrimme tekemään vallitsevissa olosuhteissa asiat mahdollisimman hyvin. Olisi tärkeää pitää mielessä, että tulee vielä aika Korona-tilanteen jälkeenkin. Paiskin yhtenä valmennustiimin jäsenenä sen eteen, että saamme yhdessä tuettua eri ikäisiä urheilijoita ja heidän arkeaan niin hyvin kuin tässä haasteellisessa tilanteessa on mahdollista, Helenius sanoo.