Mitä ihmettä Lukko–JYP-pelin jälkeen oli meneillään? – väärä mies tunki suoraan lähetykseen

Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi suoraan, että hänen joukkueensa pelasi huonon pelin, kun JYP haki perjantaina pitkästä aikaa pisteet Äijänsuolta.

Aleksi Malinen sovittelee jo innokkaasti MTV Urheilun haastatteluluureja päähänsä, ja Jarkko Malinen ihmettelee tilannetta kauempaa.

Liigakaukaloihin paluun tehnyt sentteri tietää, että hänet on pyydetty pelin jälkeiseen hikihaastatteluun, mutta hänen paikallaan seisookin 15 vuotta nuorempi puolustaja.

Pian tilanteen oikea tola selviää, ja Aleksi Malinen poistuu naureskellen JYPin pukukoppiin.

– Tuosta jään reunalta katselin, että tulikin vähän nuorempi kaveri tähän, Jarkko Malinen hymähtää luureihin.

Hän on oikea mies käymään läpi ottelua, joka on juuri päättynyt JYPin 1–3 (0–1, 1–0, 0–2) -vierasvoittoon Lukosta.

Uransa jo kertaalleen lopettanut ja viime kauden pelaamatta ollut Malinen väänsi jyväskyläläisten ensimmäisen maalin ja johti kokonaisuudessaan mallikkaasti JYPin nelosketjua, jossa laidoilla raatoivat Lukon entiset miehet Aaro Vidgren ja Mikko Petman.

– Kyllähän me pelasimme sen verran hyvän vieraspelin, että ansaitsimme voiton. Puolustimme hyvin, vaikka viimeinen erä otettiin vähän turhankin rauhallisesti. Olisi pitänyt muistaa hyökätäkin, Malinen arvioi.

– Mutta ei se aina mene kuin Strömssössä, sillä siellä on myös vastustaja. Kuulin, että tahallaan jopa saattavat estää pääsemästä maalille.

Dufvismia ja Tamin teesejä

Lausahdus ei ollut alkujaan Malisen omasta suusta, vaan sen letkautti Sportin päävalmentaja Risto Dufva aiemmin tällä kaudella, kun vaasalaiset olivat kohdanneet Jukurit.

Legendaarista valmentajaa päätyi siteeraamaan perjantaina Äijänsuolla myös Lukon kapteeni Julius Mattila.

– Olimme koko ajan kamppailussa jäljessä. Juhani Tammisen vanha viisaus 95 prosentin keskittymisestä ja 50 prosentin suorituksesta on aika kuvaava, Mattila sanoi.

Letkeitä kommentteja ja hyväntuulisia ihmisiä löytyi perjantain pelin jälkeen lähinnä siitä päästä hallia, jossa vierasjoukkueen pukuhuoneet ovat. Lukon edustajat sanoivat suoraan, että nyt tuli pelattua huono peli.

– Kyllä olen pettynyt meidän suoritukseemme, oli väsynyt Rauman Lukko. Heikko suoritus meiltä, kiekollinen pelaaminen huolimatonta ja laiskaa, sellaista avojään pyörimistä, raumalaisten päävalmentaja Tomi Lämsä tiivisti.

– Kaveri on hyvä kamppailemaan, ja puolustaa hyvin ydintään. Ensimmäinen erä oli meiltä tosi huono, ja vaikka pystyimme parantamaan, peli meni vähän sellaiseksi kehällä pyörimiseksi, Mattila puolestaan summasi.

JYP väänsi voiton puolustuksen kautta

Ensimmäinen erä käytännössä päättyi JYPin juhliin, sillä Malinen sai kiekon verkkoon vain 21 sekuntia ennen taukosummeria.

Lukko puolestaan teki ainoan maalinsa toisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Tilanteessa kultakypärä Sebastian Repo pelasi päädystä takaviistoon, ja kanukkilaituri Brayden Burke laittoi kiekon ohi JYPin maalivahdin Eetu Laurikaisen.

JYP pääsi aloittamaan päätös-erän ylivoimalla ja käytti mahdollisuutensa myös hyväkseen. Erä ehti vanhentua 42 sekuntia, kun JYPin kultakypärä Jerry Turkulainen laittoi rannelaukauksella kiekon Daniel Lebedeffin selän taakse.

Iso ansio maalista menee nuorelle Jere Lassilalle, joka teki raumalaisten maalivahdin eteen hyvän liikkuvan maskin.

Sen jälkeen JYP pystyttikin trapin keskialueelle ja lähti varmistamaan johtoaan. Jyväskyläläisten päävalmentaja Jukka

Rautakorpi laski, että Lukko sai päätöserässä neljästi kiekon JYPin maalin eteen. Lopussa Patrik Siikanen pääsi vielä laittamaan kiekon tyhjään Lukon maaliin.

– JYP todella puolusti. Siellä oli mailat välissä ja blokataan kuteja. Silloin pitää maksaa hintaa, jos halua tulosta tehdä. Tänään ei ollut kypsyyttä ja nöyryyttä siihen, Lämsä näki.

Kova kuorma ei saa vaikuttaa

Lämsä mainitsi väsymyksen, mikä on kyllä Lukon nykyisessä ottelutahdissa inhimillistäkin. Raumalaiset painavat koko ajan kolmen pelin viikkoja, eikä viime viikonloppuun tullut edes lepopäivää, koska joukkue suuntasi sunnuntaina kohti Saksaa.

Matka Müncheniin oli onnistunut, sillä se varmisti pudotuspelipaikan CHL:ssä. Kotiin joukkue pääsi keskiviikkoiltana.

– Varmasti se matkustus tekee osansa. Paljon on kuormaa, mutta tämä on ammattiliiga. Pitää pystyä valmistautumaan, Mattila muistutti.

– Ohjelma ei vaikuttanut millään tavalla. Se on korvien välistä kiinni. Kun ei ole riittävän nöyrä peliä ja tätä tapahtumaa kohtaan, tulos näyttää tältä, Lämsä tokaisi.