Lukko jyräsi Tapparan yli

Janne Niskala laukaisee maalin. Kuva Pekka Lehmuskallio Teemu Nurmi kiittää maalistaan. Kuva Pekka Lehmuskallio Filip Riska on juuri tehnyt maalin. Kuva Pekka Lehmuskallio Janne Lahti on laukaissut ohi Tapparan maalivahdin.  Kuva Pekka Lehmuskallio Syntymäpäiväsankari Eetu-kettu:  Kuva Pekka Lehmuskallio Söötimpi ja nuorempi kuin.  Kuva Pekka LehmuskallioEetu-kettu Ahtola yrittää vanhanaikaista.  Kuva Pekka Lehmuskallio Ryan Zapolski oli itse varmuus.  Kuva Pekka Lehmuskallio Lukon maaliin rynnivät kaiiki muu paitsi kiekko.  Kuva Pekka Lehmuskallio Tapparan maalivahti Juha Metsola sai tarpeekseen. Kuva Pekka Lehmuskallio Jonne Virtanen ja Josh Green  kuumana. Kuva Pekka Lehmuskallio Risto Dufva vastaanottaa läpyjä. Kuva Pekka Lehmuskallio Eetu-kettu villtsee katsomoa. Kuva Pekka Lehmuskallio Ville Nieminen seurasi kolmatta erää siviileissä käsi klesana.  Kuva Pekka Lehmuskallio

Tappara oli Lukolle tänään pelkkä suupala. Tylyt 5-0 lukemat puhuvat selvää kieltä. Lukko hakkasi kiekon pussiin kolmesti toisessa erässä ja peli oli sillä selvä. Voiton myötä paikka viiden sakissa vahvistui ja Tappara jäi nuolemaan näppejään neljän pisteen päähän.

- Viimeksi hävittiin Hämeenlinnassa samoin lukemin. Joukkue oli tänään todella päättäväinen, vaikka pelaajia putosi pois, tuumasi Risto Dufva.

Jo avauserä oli Lukolta vahvaa suorittamista. Maaleja ei vielä saatu aikaiseksi, mutta pelin painopiste oli jatkuvasti Tapparan päädyssä. Toisessa alkoi sitten jo tapahtua myös maalien muodossa. Janne Niskala räväytti ensin ylivoimalla Lukon johtoon tarkalla rannarilla heti erän alkuun. Filip Riska ja Teemu Nurmi onnistuivat maalinteossa toisen erän loppupuolella ja Lukko pääsi päätöserään mukavasta 3-0 johdosta.

- Pieni kysymysmerkki oli, kestääkö pelinaama myös toisessa erässä. Saatiin sitten onneksi pari maalia tehtyä ja maalithan ohjaavat pelin kulkua, kertasi Dufva.

Päätöserässä Lukko ei antanut Tapparalle mahdollisuuksia tulla peliin takaisin mukaan, vaan Janne Lahti sai siirtää kiekon lähes tyhjään rysään Toni Koiviston mainiosta syötöstä vain minuutin pelin jälkeen. Kirvesrinnat yrittivät vielä kaikkia mahdollisia temppuja päästäkseen peliin mukaan. Maalivahdin vaihto, aikalisä ja maalivahdin veto pois maalista. Normaalista kaavasta poiketen Tappara otti kuudennen kenttäpelaajan mukaan, kun erää oli jäljellä vielä reilu vartti. Tappara olisi päässyt jauhamaan kuudella neljää vastaan Olli Sipiläisen istuessa jäähyllä, mutta Mikko Kousan purkukiekko meni tyhjään maaliin vain neljä sekuntia myöhemmin.

Loppu olikin pelkkää kosmetiikkaa, eikä kummallakaan ollut enää sen isompia haluja yrittää maalintekoa.

Lukko pääsee hyvin ansaitulle tauolle ja pelit jatkuvat vasta tiistaina 10.2 Oulussa Kärppien vieraana.

Illan huonot uutiset

Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Lukon riveistä putosi jälleen kaksi hyökkääjää matsin tiimellyksessä. Ville Nieminen loukkasi kätensä jo avauserässä ja sen verran kipeää näytti tekevän, että kyseessä on tuskin pelkkä venähdys. Tämän lisäksi myös Filip Riska jätti leikin kesken, eikä pelannut enää kolmannessa erässä.

- Siinä tuli Riskalle ja Niemiselle tärsky. Katsellaan nyt rauhassa. Eetu Koski oli tänään erittäin hyvä, kuittasi Dufva utelut mahdollisista pelaajahankinnoista.

- Pojat lähtevät Barcelonaan. Katsotaan jos sieltä löytyisi joku. Valmentaja lähtee Uotilaan, sekin on ihan hyvä paikka, velmuili Dufva vielä lopuksi.

Illan kasvohieronta

Jonne Virtanen hermostui Josh Greenille ottelun loppuhetkillä, kun Green kävi taklaamassa Jesper Piitulaista. Virtanen sai provosoitua myös Greenin pudottamaan hanskat ja Äijänsuolla nähtiin pitkästä aikaa kunnon vääntö. Virtanen antoi Greenille isän kädestä ja sai yleisöltä ansaitut aplodit.

Lukon tähdet

*** Janne Niskala

** Ryan Zapolski

* Toni Koivisto

Maalit

1-0 Janne Niskala YV (Toni Koivisto, Mikko Kousa)

2-0 Filip Riska (Henrik Forsberg, Ilkka Mikkola)

3-0 Teemu Nurmi (Jerry Ahtola, Olavi Vauhkonen)

4-0 Janne Lahti (Koivisto, Eetu Koski)

5-0 Kousa AV (Jonne Virtanen)