Lukko jysäytti siirtopommin! - Ilkka Heikkinen palaa vuosien tauon jälkeen sinikeltaisiin

Ilkka Heikkinen puolustaa loppukauden Lukossa. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukon puolustuksessa tapahtuu maaottelutauolla muutos. Lainapestillä sinikeltaisissa puolustanut Olli Vainio ei jatka joukkueessa, ja uutena miehenä kopin ovesta astuu sisään Ilkka Heikkinen.

Heikkinen, 34, on Lukon oma kasvatti, joka on edustanut kolme viime kautta TPS:ää. Alkukauden aikana hän ei ole pelannut missään.

Viimeksi Heikkinen on kantanut Lukon paitaa kaudella 2006-07.

- Meille iso hankinta tässä kohtaa. Äärettömän iloinen, että tällainen lisä puolustukseen saatiin tässä kohtaa. Saadaan seuran oma pelaaja vielä kerran taistelemaan seuran värien puolesta. Olemme pitäneet Ilkan kanssa yhteyttä ja keskustelleet mahdollisuudesta palata Lukkoon. Tässä kohtaa se realisoitui, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo tiedotteessa.

- "Bono" halusi olla varma, että hän on supermotivoitunut. Näin kun tapahtui, niin oli äärimmäisen helppo päätös tehdä sopimus. Heikkinen tuo meille äärettömän kokemumuksensa, joka on kertynyt vuosien varrella ja hän on eliittitason puolustaja edelleen liigassa.

Olli Vainio pelasi Lukossa lainasopimuksella, joka umpeutui lauantaina. Hän palaa varsinaisen sopimusseuransa Ilveksen harjoitusvahvuuteen, joten miehen ei tarvinnut lauantaina ottaa varusteita mukaansa pukukopista.

Hän päätti 18 ottelun mittaiseksi jääneen Lukko-taipaleensa Hakametsässä kamppailuun Tapparaa vastaan, ja liigapeleissä vierasjoukkue käyttää toisen tamperelaisseuran edustusjoukkueen pukukoppia.

Vainio siirtyi Lukkoon, kun raumalaiset tarvitsivat puolustajaa paikkaamaan Vili Laitisen loukkaantumista sekä Tarmo Reunasen ja Ville Heinolan NHL-leirityksiä.

Laitinen on palannut pelikuntoon, eikä Reunanen pystynyt ottamaan NHL-paikkaa New York Rangersista.

Heinolan kohtalo on vielä epäselvä.

Winnipeg Jets on peluuttanut häntä toistaiseksi kahdeksassa NHL-ottelussa, joten seura voi käyttää honkajokelaista vielä yhdessä pelissä ennen kuin hänen tulokassopimuksensa ensimmäinen vuosi kuluu.

Jets otti tilanteessa aikalisän ja lähetti Heinolan AHL-farmiseuransa Manitoba Moosen mukaan. Paluu Suomeen ja Lukkoon on edelleen mahdollinen.

- Suomeen paluu on edelleen pöydällä. Mitään vaihtoehtoa ei ole vielä hakattu kiveen. Varmasti tässä nyt hetki mietitään agentin ja seurajohdon kanssa, mikä se paras vaihtoehto olisi. Eiköhän siinä minunkin mielipidettäni kuunnella, Heinola sanoi Ylen haastattelussa.