Lukko kaatoi kylmää vettä KalPan niskaan

Lukon vahva puolustuspelaaminen ja timanttinen maalivahtityöskentely toivat sinikeltaisille erittäin kaivatut kolme pistettä. KalPa kaatui lopulta lukemin 3-0 ja samalla päättyi kovassa kunnossa olevan kalakukon kuuden matsin voittoputki. Lukko nousi voittonsa ansiosta tasapisteisiin KalPan kanssa.

Avauserä alkoi omituisissa merkeissä, kun Ville Niemiselle puhallettiin pieni rangaistus käytöksestä. Nieminen suhautti lumet KalPa-vahti Andy Chiodon kasvoille ja joutui istunnolle. Vastaavia tilanteita on jokaisessa pelissä, mutta harvoin niistä jäähyä annetaan. Lukon pakka ei kuitenkaan jäähystä seonnut, vaan alivoima hoiti tehtävänsä mallikkaasti.

- Vaihtoehtoina oli pysähtyä tai mennä päin. Jos olisi mennyt päin, niin olisi tullut jäähy. Nyt Ville pysähtyi ja tuli silti jäähy. Tietenkin jos harjoittelisi jarruttamaan auraamalla, niin ehkä näiltä vältyttäisiin, vitsaili Risto Dufva.

Lukko onnistui tekemään illan avausosuman, kun ylivoiman jälkimainingeissa Jesse Virtanen sai tulla tyhjää kaistaa ja sivalsi tarkan kudin verkkoon. Mailaa vaihtoaitiosta hakenut Jukka Voutilainen sai todeta lähteneensä täysin väärään aikaan pois tontiltaan.

Toisessa erässä KalPa piti kiekkoa ja Lukko tyytyi puolustamaan. KalPan hallinnasta kertovat myös Chiodon torjunnat, joita kertyi vain yksi. Siitä huolimatta Lukon puolustuspakka pysyi kasassa, eikä KalPa päässyt kovin vaarallisiin tekopaikkoihin.

- KalPalla on erilainen pelifilosofia kuin muilla joukkueilla ja tehtiin sitä ajatellen oma sotasuunnitelma. Se toimi hyvin, jos ei lasketa mukaan ensimmäisen erän jäähyjä. Erittäin hyvä koko joukkueen sitoutuminen, kiitteli Dufva omiensa suorittamista.

Päätöserä oli Lukolta todella mallikelpoista pelaamista. KalPa ei enää hallinnut peliä toisen erän tavoin, vaan Lukkokin sai tosissaan pelistä kiinni. Kun vielä Jerry Ahtola ja Olavi Vauhkonen onnistuivat molemmat maalaamaan ylivoimalla, alkoi peli olla selvä. Todellista kiriä KalPa ei pystynyt enää esittämään ja Zapolski sai tililleen kauden viidennen nollapelin.

Lukolla on todella tärkeä viikko, kun vastassa on jatkuvasti samoista sijoituksista tappelevat joukkueet. Torstaina Raumalle saapuu Kärpät ja perjantaina pelataan Tampereella Tapparan vieraana. Molemmista otteluista olisi äärimmäisen tärkeää ottaa pisteitä.

Illan hyvät ja huonot uutiset

- Hyviä uutisiakin on. Gagnon on käynyt jäällä ja on pian pelikuntoinen. Suunnitelma on, että pelaa vielä runkosarjan aikana, kertoi Dufva.

Huono uutinen on puolestaan se, että Filip Riska loukkaantui pelin aikana ja Lukon sentteritilanne koki jälleen kolauksen.

- Ei se varmaan sellainen vakava loukkaantuminen ollut. Voi olla muutaman pelin pois, mutta katsotaan nyt, toppuutteli Dufva.

Illan synttärisankari

Teemu Nurmi täytti tänään 30 vuotta ja juhlisti merkkipäiväänsä kahdella syöttöpisteellä. Nurmi oli myös tehdä maalin, mutta alivoiman aikana tullut luja laukaus kimposi pystytolpasta takaisin peliin.

Lukon tähdet

*** Ryan Zapolski

** Jerry Ahtola

* Teemu Nurmi

Maalit

1-0 Jesse Virtanen (Jerry Ahtola, Janne Niskala)

2-0 Ahtola YV (Teemu Nurmi, Ville Vahalahti)

3-0 Olavi Vauhkonen (Nurmi)