Lukko kaatoi taistellen Tapparan

Lukko teki sen mitä vaadittiinkin, eli otti Tapparasta välierissä kolmannen voittonsa tasoittaen otteluvoitot 3-3 -tilanteeseen. Näin tämäkin ottelupari ratkeaa lauantaina seitsemännessä pelissä. Tampereen Hakametsässä homma on selvä. Voittaja menee Kärppien käveriksi finaaliin ja häviäjä pronssiotteluun SaiPaa vastaan.

Lukko aloitti jälleen vahvasti ja siirtyi avauserässä jo 2-0 johtoon Erik Riskan ja Aaron Gagnonin osumilla. Molempiin tarjosi oivaltavan syötön pelissä 0+3 tehot kerännyt Petteri Nummelin. Tappara pääsi vielä kaventamaan avauserässä Markus Kankaanperän rystykudilla.

Toisessa erässä Tappara nousi jo rinnalle, kun Marko Kauppinen ratkaisi siniviivalta lähteneellä maskikudilla. Lukko siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon Harri Tikkasen siniviivakudilla.

Kolmannessa erässä Tappara ajoi kovasti takaa, mutta Lukko taisteli ja puolusti upeasti. Halli oli revetä, kun kultakypärä Ville Vahalahti pääsi tinttaamaan 4-2 numerot.

Lopussa Tappara yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Näin Lukolle riemukas voitto ja homma jatkuu.

- Tänään oli meillä pakkorako ja Fiilaten ja höyläten -laulun sanoin "joskus tekis, toisinaan sitten taas ei". Tänään me tehtiin, väritti Lukon valmentaja Risto Dufva.

- Lukko oli erikoistilanteissa parempi ja teki enemmän maaleja kuin me, yksinkertaisti Tapparan käskijä Jukka Rautakorpi.

- Vähän helposti meni ne maalit.

Illan huuto:

Kun Erik Riskan maalia kelattiin uusintana mediakuutiolla, huusi yleisö liki yhtä kovaa kun maalin syntyhetkelläkin.

Illan taputukset:

Kun pelin viimeiset sekunnit juoksivat pelikellossa, nousi yleisö seisaalleen taputtamaan ja hurraamaan hienosti pelanneelle kotijoukkueelle.

Lukko-Tappara 4-2

Lukon maalit Erik Riska (Petteri Nummelin, Ryan Zapolski), Aaron Gagnon (Nummelin, Ilkka Mikkola), Harri Tikkanen (Steven Zalewski, Antti Jaatinen) ja Ville Vahalahti (Nummelin, Gagnon).

Ryan Zapolski 19 torjuntaa.