Lukko kävi jo sillassa, mutta painoi lopulta Pelicansin selälleen – "Täytyy nostaa hattua jätkille, että kukaan ei ruvennut mököttämään tai valittamaan"

Kolmas kerta toden sanoo. Lahden Pelicans oli kahdella ensimmäisellä kerralla jättänyt Lukon ilman pisteitä, mutta keskiviikkona Äijänsuolla asetelma kääntyi.

Lukko pystyi puristamaan kahden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa poikki, ja tuuletukset raumalaisten vaihtoaitiossa olivat melkoiset, kun summerin virkaa tekevä torvi törähti kotijoukkueen 3–2 (0–0, 2–2, 1–0) -voiton merkiksi.

Illan sankariksi nousi Aleksi Saarela, joka jo tiistaina moukaroi vastustajan maalia laukauksillaan. Sportin verkkoon kiekko ei yhdelläkään kymmenestä yrityksestä uponnut, mutta Patrik Bartosakin torjunta-asennosta löytyi tarvittava reikä.

Se toi päätöserässä Lukolle voittomaalin ja samalla kolme sarjapistettä.

– Haastoimme omasta mielestämme erittäin hyvin sarjan parast joukkuetta. Tänään olisimme ansainneet jopa enemmän kuin nolla pistettä, mutta tämä halli ei tällä kaudella ollut helppo paikka vierasjoukkueelle, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä summasi.

Ensin Kangasniemi, sitten Audetten vuoro

Maalittomassa avauserässä Lukolla oli mahdollisuutensa, mutta joukkueiden edellisessä Rauman-kohtaamisessa nollan pitänyt maalivahti Patrik Bartosak jatkoi siitä mihin edellisellä kerralla jäi.

Tshekkiveskari pysäytti läpiajon toisensa perään ja piti maalinsa koskemattomana.

– Hyvä ensimmäinen erä. Pelattiin tosi hyvin, luotiin paikkoja, saatiin pari läpiajoa, Lukon virkaatekevä päävalmentaja Erik Hämäläinen luetteli.

Toisen erän alussa Iikka Kangasniemi nappasi tahtipuikon käsiinsä. Pienikokoinen hyökkääjä järjesti lyhyessä ajassa kaksi maalintekopaikkaa, jotka Matias Rajaniemi ja Antti Tyrväinen hyödynsivät.

Etenkin avausmaaliin johtaneen syötön edessä Lukko-vahti Oskari Setänen oli täysin voimaton.

Lukko kuitenkin tuli erän puolivälin jälkeen tasoihin samalla tyylillä. Raumalaisten kapellimestarina toimi kultakypärä Daniel Audette, joka ensin syötti Jonne Tammelan maalintekoon ja hetkeä myöhemmin ampui itse ylivoimamaalin.

Osuma oli Audettelle kauden yhdeksäs ja katkaisi 20 ottelun mittaiseksi venähtäneen maalittoman putken. Edellisen kerran Audette oli tehnyt maalin 27. tammikuuta JYPin verkkoon.

Lukon ja Pelicansin maalien välissä tunteet ehtivät kuumeta kaukalossa. Sytyttimenä toimi Lukon slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil, jolle tuomittiin 2+10 minuutin jäähy päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Taklauksen kohde eli Pelicansin puolustaja Veeti Vainio poistui kaukalosta pukuhuoneen puolelle.

– Toisen erän alku nukuttiin, ei oltu valmiita ja peli oli yhtäkkiä 0–2, Hämäläinen luonnehti.

– Hyvä nousu kuitenkin. Täytyy nostaa hattua jätkille, että kukaan ei ruvennut mököttämään tai valittamaan.

Saarela upotti voittomaalin

Päätöserä ehti toiselle puoliskolleen, ennen kuin maaliverkko heilahti seuraavan kerran. Kiekon sai sisään Saarela, joka upotti laatan verkkoon Bartosakin selän kautta.

Lukon perisynniksi on viime aikoina muodostunut johtoasemassa pelaaminen, mutta keskiviikkona se ei tuottanut ongelmaa. Lahtelaiset eivät lopulla pystyneet enää kunnolla uhkaamaan Lukon voittoa.

– Oikein makeat kolme pistettä. Tässähän oli jo orastava tappioputki, Hämäläinen huomautti.

Lukon kotiotteluiden putki jatkuu perjantaina, jolloin Äijänsuolle vieraaksi asettuu Porin Ässät. Edessä on kauden neljäs Satakunnan derby. Toistaiseksi kaikki kolme paikallispeliä ovat päättyneet raumalaisjuhliin.

– Siitä tulee kiihkeä ottelu, kuten ne aiemmatkin ovat olleet, Hämäläinen arvioi.

Neljän pelin viikkonsa Lukko huipentaa lauantaina Tampereella Ilveksen vieraana.