Lukko kiinnitti Jonne Tammelan suoralla kahden vuoden sopimuksella

Lukko nappasi riveihinsä Jonne Tammelan kahden vuoden sopimuksella. Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti Tammela, 21, on pelannut kolme viimeistä kautta Pohjois-Amerikassa.

– Kyseessä on nuori pelaaja, joka on kuitenkin nähnyt paljon. Jonne on pelannut kolme viimeistä vuotta paikasta auringossa ja hän on myös ollut lähellä läpimurtoa. Uskomme hänen pystyvän seuraavan kahden vuoden aikana lyömään meillä vahvasti läpi. En usko, että visiitti Pohjois-Amerikassa tulee jäämään viimeiseksi, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo seuran tiedotteessa.

Suomessa viimeksi KalPaa edustanut Tammela on pelannut reilun kolmen viime kauden aikana yhteensä 51 AHL-ottelua Syracuse Crunchin riveissä tehopistein 4+7=11 sekä kaksi ottelua OHL-seura Peterborough Petesin paidassa yhteistehoin 1+1=2. Viime kaudella Tammela pelasi AHL:ssa 20 ottelua tehoin 1+3=4 ja ECHL:ssa Orlando Solar Bearsin paidassa 23 ottelua, joissa hän viimeisteli 26 tehopistettä (13+13).

– Sopimuksen syntymiseen vaikutti vahvasti myös se, että Pekka Virta on päävalmentajana. Hän nosti minut nuorena poikana Liigaan ja antoi mahdollisuuden. Olen pelannut paljon Pekan alaisuudessa, joten oli helppo tehdä päätös, kun tietää mihin tulee ja mitkä ovat toimintatavat, Tammela kertoo.