Lukko kiinnitti kaksi nuorta puolustajaa – "Aika näyttää kuka pelaa liigassa ja kuka A-junioreissa"

Nuorten maailmanmestari Linus Nyman (toinen vasemmalta) saa perheenjäsenen Lukkoon. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukko kertoi perjantaina kahden nuoren puolustajan sopimuksista. Red Bull Salzburgin junioreista Itävallasta tulevan Luka Nymanin, 20, lisäksi Lukkoon siirtyy Noel Pietilä HIFK:sta.

Vuonna 1999 syntyneen Nymanin sopimus on mallia 1+2, vuonna 2000 syntyneen Pietilän 2+1. Optiovuodet sopimuksissa ovat seuralla.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedtin mukaan molemmat pelaajat tulevat Raumalle näyttämään osaamistaan. Se, pelaavatko he lopulta miesten vai A-nuorten liigassa, jää nähtäväksi.

– Varmaan realistista on, että suurin osa kaudesta menee A-junioreissa. Ei näistä kuitenkaan koskaan tiedä, sillä nuoret jätkät voivat kehittyä nopeasti eteenpäin, Sahlstedt sanoo tiedotteessa.

– On erittäin hyvä asia, että meillä on puolustuspäässä aika montakin nuorta kaveria taistelemassa pelipaikoista. Se luo aina positiivista kilpailua seurassa.

Kaksi kautta Itävallassa pelannut Luka Nyman on Jokerien kasvatti ja Lukossa pelaavan Linus Nymanin pikkuveli. 

– Luka Nymanilla on hirveä kasa poikien maaotteluita. Hän on käytännössä osallistunut kaikkii maajoukkuetapahtumiin mihin on ollut mahdollista osallistua. Pienikokoinen puolustaja, mutta erittäin sitkeä. Hyvä pelaamaan peliä ja todella luotettava puolustaja. Mitä maajoukkueturnauksia olen nähnyt niin yleensä mitä pidemmälle turnaus on mennyt, niin sitä isommaksi Lukan rooli on kasvanut. Se on aina arvostettava asia, Sahlstedt kuvailee.

Pietilä kertoi Lukon tiedotteessa olevansa hyvin liikkuva puolustaja, joka tykkää tukea hyökkäyksiä. Sahlstedt ei ollut eri mieltä. Lukon tarkkailijoita viehätti erityisesti helsinkiläisen luisteluvoima- ja taito.

– Äärimmäisen aktiivinen pelaaja ja kun hän pelaa, niin sitä ei vaan voi olla huomaamatta. Todella mielenkiintoinen kaveri ja mielenkiintoista nähdä kuinka hyväksi pelaajaksi hän pystyy kehittymään, Sahlstedt sanoo.

– Haluan kehittyä pelaajana ja ottaa seuraavan askeleen urallani Lukossa, Pietilä itse ilmoittaa.