Lukko kiinnitti kasvattinsa kahdeksi kaudeksi – "Ylitalolla on mahdollisuus profiloitua liigassa kärkikenttien pelaajaksi"

Niklas Ylitalo jatkaa kasvattajaseurassaan seuraavat kaksi kautta. Kuva: arkisto / Jussi Hietikko

Rauman Lukko tiedotti torstaina tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen laitahyökkääjä Niklas Ylitalon kanssa. 20-vuotias Ylitalo on Lukon oma kasvatti.

– Niklas on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Hänellä on oikein hyvät hyökkäyspään ominaisuudet: nopea, hyvä luistelemaan ja sitten Niklaksella on erittäin pehmeät sekä nopeat kädet. Nämä ominaisuudet antavat hänelle mahdollisuuden siihen, että jos kaikki menee kehityksessä seuraavien vuosien aikana nappiin, niin Ylitalolla on mahdollisuus profiloitua liigassa kärkikenttien pelaajaksi, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt toteaa seuran tiedotteessa.

Pyhärannasta kotoisin oleva Ylitalo sai tulikasteensa Liigassa viime kaudella, ja tuolloin vyölle kertyi kaksi ottelua. Tällä kaudella pelejä on tullut kymmenen, mutta Ylitalo on ollut myös pitkään sivussa harjoituskaudella tulleen loukkaantumisen vuoksi.

– Oikein mielenkiintoinen seurattava mihin suuntaan ja millä aikataululla hän kehittyy. Tavoitteena kahden vuoden sopimuksessa on, että hänestä kehittyy meille liigapelaaja. Vielä pitää oppia pelin lainalaisuuksia siitä mitä liigapelaaminen vaatii. Nuorella kaverilla fyysinen kehitys ei missään nimessä ole vielä lähelläkään huippua ja tuohon on saatavissa vielä monta kiloa lisää lihasten muodossa, Sahlstedt lisää.

Ylitalo on saanut uransa aikana kutsuja myös nuorisomaajoukkueiden peleihin U16- ja U18-ikäluokissa. Hän kertoo tiedotteessa haluavansa jatkossakin auttaa omilla vahvuuksillaan kasvattajaseuraansa.

– Todella hyvä fiilis tietenkin kun saimme sopimuksen tehtyä. Olihan se selkeää, että halusin tehdä kasvattajaseuran kanssa sopimuksen ja sellainen mahdollisuus kun tuli, niin epäröimättä tulin siihen päätökseen, että täällä haluan jatkaa. Kyllähän tämä tuntuu hienolta ja odotan jo tulevaa.