Lukko kiinnitti valmentajia juniorijoukkueisiin – Niko Marttila luotsaa A-nuoria

Jouni Lammi (toinen vasemmalta) ja Niko Marttila (toinen oikealta) ovat Lukon uudet juniorivalmentajat. Kuva: Pekka Lehmuskallio


Rauman Lukko on valinnut A-, B- ja C-juniorijoukkueidensa valmennuksen kausille 2018-2020. A-nuorten vastuuvalmentajana aloittaa Niko Marttila, B-nuorten penkin takana jatkaa Jarkko Kauvosaari ja C-nuorten valmennuksesta vastaa Jouni Lammi. Kaikki sopimukset ovat kaksivuotisia ja päätoimisia.

Pitkän liigauran tehnyt Marttila siirtyy Raumalle Espoosta, jossa hän on tehnyt pitkän uran juniorivalmentajana. Menneellä kaudella hän luotsasi Espoo Unitedin Mestis-joukkueen päävalmentajana.

– Lukko on hienot pitkät perinteet omaava seura, joten on kunnia-asia päästä mukaan toimintaan ja viemään sitä omalta osaltani eteenpäin. A-nuorissa eletään pelaajauran siinä vaiheessa, jossa pelin vauhti ja fyysisyys kasvavat isoin harppauksin. Siihen sopeutuminen on tärkeässä roolissa. Tehtäväni on opettaa pelaajille mitä se vaatii ja mitä pitää osata, jotta voi jonain päivänä tavoitella paikkaa Lukon liigajoukkueesta, Marttila sanoo seuran tiedotteessa.

C-nuorten uutena valmentajana aloittaa Jouni Lammi. 45-vuotias Lammi siirtyy Raumalle Turusta, jossa hän on työskennellyt sekä TPS:n että TuTon juniorivalmennuksessa.

– Iso ajatus on se, että pystyisimme viemään pelaajia eteenpäin. Pelaajien kehittäminen niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, on tässä kohtaa se suurin menestyksen mittari. Kehityksellä pyritään siihen, että mahdollisimman monella pelaajalla olisi tulevaisuudessa mahdollisuus ja valmiudet päästä pelaamaan ammattilaisena, Lammi sanoo.

Viime vuonna A-nuoria luotsanneen Timo Saarikosken ja C-nuorten päävalmentaja Sami Lehtisen sopimus loppuu tänä keväänä.