Lukko kruunasi harvinaisen nousun hienolla voitolla – hyökkääjäksi nostettu puolustaja räppäsi kaksi maalia ja otti joukkueen reppuselkään

Pinja Koskinen johti kiriä, joka tuotti Lukolle liigakarsinnassa voiton Rovaniemen Kiekosta.

Tappioasemasta rinnalle ja ohi nouseminen ei ole ollut Rauman Lukolle mitään jokapäiväistä herkkua naisten jääkiekkoliigassa, mutta torstaina temppu onnistui Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Lukko kaatoi liigakarsinnassa RoKin Äijänsuolla voittolaukauskisan jälkeen lukemin 5–4 (1–0, 0–3, 3–1, 0–0, 1–0). Voittolaukauskisan ratkaisi maalillaan Mette Karru, mutta Lukon sankarittareksi nousi Pinja Koskinen. Harvinaista kahden maalin iltaa viettänyt Koskinen nosti Lukon tasoihin ajassa 57.16.

– En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kaksi maalia, kyllä siitä vähän aikaa on. Jonkunnäköinen into oli päällä, kun pitkään olen pelannut puolustajana ja nyt nostettiin kesken pelin hyökkäämään. Se tuotti nyt näemmä maaleja, Koskinen, 20, naurahti.– Tarvitsemme tuollaisia sankareita ja vastuunkantajia. Pinja otti joukkueen reppuselkään, Lukon valmentaja Sami Piilikangas suitsutti.

Toisessa erässä ehti jo näyttää kotijoukkueen kannalta pahalta, kun karsintasarjaa johtava RoKi karkasi 1–3-johtoon.

– Yksikin niistä kakkoserän maaleista pomppi pakin polvisuojasta sisään. Teemme välillä hirveän vaikeaksi oman pelaamisen, kun kaveri saa maaleja luvattoman helpoista tilanteista, Piilikangas sanoi.

Usein tällä kaudella hän on saanut harmitella ottelun karanneet käsistä vastaaviin maalisumiin.

– Oli kyllä iso juttu, miten komeasti tulimme kolmanteen erään ja nousimme lopussa vielä toiseenkin kertaan tasoihin. Osoittaa henkistä kasvua ja uskoa, että pystymme kääntämään pelejä. Jotain tässä on mennyt oikeinkin, valmentaja iloitsi nyt.

Runkosarjassa tappiosta tappioon vaeltanut Lukko väänsi tammikuun lopulla Kuortaneella häviökierteensä poikki. Voitto käynnisti yhdeksän ottelun jakson, jonka aikana Lukko on napannut alemmassa jatkosarjassa ja liigakarsinnassa neljä voittoa lisää.

– On sillä tietenkin merkitystä, että viime aikoina on tullut onnistumisia. Totta kai itseluottamus aina nousee sen myötä, kun voittaa pelejä ja saa pisteitä, Koskinen totesi.Voitto RoKista nosti Lukon 14 pisteeseen ja jälleen säilyjän paikalle, mutta raumalaiset käyvät liigapaikasta vielä raastavaa taistoa Vaasan Sportin (13 pistettä) kanssa. RoKi (26) on karsinnassa karussa, JYP (5) jäämässä jälkeen.

– Tärkeintä on ottaa joka pelistä pisteitä, että pysymme kelkassa mukana, Piilikangas painotti.