Lukko löi kovan suorituksen tiskiin Sveitsissä

CHL:n välieräsarja on ensimmäisen osaottelun jälkeen tasatilanteessa.

Kaikki on täysin auki, kun Lukko ja Geneve-Servette iskevät ensi tiistaina yhteen Äijänsuolla.

Joukkueiden ensimmäinen otatus jääkiekon Mestarien liigan finaalipaikasta Genevessä päättyi ratkaisemattomaan, sillä pelin jäkeen tulostaululla komeilivat numerot 2–2 (1–0, 1–2, 0–0).

Tasapelit ovat CHL:n pudotuspeleissä mahdollisia, sillä jatkopaikat irtoavat yhteismaalien perusteella. Toisessa CHL-välierässä Skellefteå löi vieraissa Vitkovicen 2–4.

Lukon ja Geneve-Servetten ensimmäinen välieräkohtaaminen jää aikakirjoihin raumalaisten erinomaisena suorituksena.

Joukkueet olivat kohdanneet jo tämän kauden CHL-runkosarjassa, ja siinä pelissä Lukko oli Äijänsuolla parempi.

Pelistä kuitenkin puuttui panos. Nyt sitä oli, eikä Lukko joutunut antamaan millään tavalla periksi hallitsevalle Sveitsin mestarille, jonka kokoonpano pullisteli muun muassa Suomen A-maajoukkuepelaajia.

Illan ensimmäisen iskun tosin pääsi antamaan kotijoukkue. Sveitsin maajoukkuehyökkääjä Marco Miranda pääsi vauhdilla nokikkain Lukon maalivahdin Daniel Lebedeffin kanssa ja pystyi laittamaan kiekon tämän jalkojen välistä verkkoon.

Sitä ennen Lukko oli ehtinyt avata pelin vahvasti ja saanut kaksi mahdollisuutta hakea johtomaalia ylivoimapelissä.

Sveitsiläisryhmän johtomaali käänsi pelin painopistettä ja Lukko joutui avauserän loppupuolella puolustamaan enemmän, mutta toisen erän alusta lähtien sinikeltaiset ottivat taas tapahtumat haltuunsa.

Erä ehti vanheta neljä ja puoli minuuttia, kun Lukon kanadalaispuolustaja Matthew Abt nousi vahvasti ja pääsi laukomaan kohti Jussi Olkinuoran vartioimaa kotijoukkueen maalia.

Laukaus pysähtyi suomalaispuolustaja Sami Vatasen jalkaan, mutta kiekko kimmahti suoraan Julius Mattilan ulottuvilla.

Lukko-kapteeni ei ihmetellyt vaan painoi tarkan rannelaukauksen aivan etuylänurkkaan.

Tasoitusmaali vain vahvisti Lukon rynnistystä, ja kaksi minuuttia Mattilan maalista oli Gabriel Fontainen vuoro tehdä tuhojaan.

Pelinsä löytänyt kanadalaissentteri meni Geneve-Servetten pakkien välistä läpi ja sijoitti kiekon ohi Olkinuoran.

Mattilan maaliin syöttöpisteet kirjattiin Abtille ja Steven Jandricille, Fontainen osumaan puolestaan Tuukka Tieksolalle ja Brayden Burkelle.

Loppunumerot lyötiin taululle kaksi ja puoli minuuttia Fontainen johtomaalista. Servetten avausmaalin viimeistellyt Miranda teki esityön, ja Ciancarlo Chanton pääsi ampumaan poikittaissyötöstä etunurkkaan.

Päätöserässä Lukko joutui puolustuskannalle, mutta Geneve-Servette ei löytänyt keinoja raumalaisryhmän kukistamiseen.

Geneve-Servetten tähtisikermällä oli selvästi vaikeuksia murtautua keskialueella Lukon trapista läpi, ja puolustusalueen puolustuspelissä Lukko luotti tiiviiseen viisikkoon, joka laittoi keskustan tukkoon.

Ja loput hoiti maalivahti Lebedeff, jolle kirjattiin 21 torjuntaa. Olkinuoran torjuntamäärä oli 17, vaikka Geneve-Servette voitti ottelun laukaukset 63–35. Lukon pelaajat blokkasivat ottelussa peräti 21 laukausta.

Pelin päätössummeri pärähti Suomen aikaa kello 23.24, mikä tiesi Lukolle hieman reilun 19 tunnin palaututumisaikaa ennen seuraavaa peliä.

Joukkueen urakka jatkuu keskiviikkona, mutta sitä ennen pitää päästä Genevestä Tampereelle, jossa odottaa SM-liigan sarjataulukon ykkössijalla majaileva Ilves.