Lukko löysi kaivatun puolustajansa Pohjois-Amerikasta: "Hän on juuri sellainen pelaaja, mitä me tarvitsemme"

Thomas Grégoire vahvistaa Lukkoa ainakin loppukauden.

Rauman Lukko on löytänyt liigajoukkueeseensa kaivatun puolustajan. Joukkueen takalinjoja vahvistamaan saapuu 22-vuotias kanadalaispuolustaja Thomas Grégoire.

Oikealta laukova Grégoire siirtyy Raumalle San Jose Barracudan AHL-joukkueesta. Hänen sopimuksensa kattaa loppukauden, jonka lisäksi Lukolla on optio vielä seuraavaankin kauteen.

– Saatiin hyvä sopimus tehtyä hyvän pelimiehen kanssa. Mielestäni Grégoire on sellainen pakki, joka on hyvin monipuolinen ja monikäyttöinen. Hän on osoittanut AHL:ssä, että pystyy kovalla tasolla pelaamaan alivoimaa, ylivoimaa ja tasaviisikkopeliä. Hän on juuri sellainen pelaaja, mitä me tarvitsemme, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kommentoi tiedotteessa.

NHL:n farmisarjan on tarkoitus alkaa vasta helmikuun alussa, joten Grégoire ei ole pelannut vielä tällä kaudella. Lukon tiedotteen mukaan edelliskausien näytöt ja pelaajatarkkailudata kuitenkin osoittavat, että kyse on kovan tason pelimiehestä.  Viime kaudella Grégoire teki 46 AHL-ottelussa tehot 5+19.

– Tosi hyvä viime kausi alla nuorella kaverilla. Odotamme, että hän tulee olemaan isossa roolissa meillä. Pitää silti muistaa kuitenkin se, että hän on ikänsä pelannut vain Kanadassa ja Yhdysvalloissa, jossa pelataan erilaista lätkää kuin täällä. Siinä kestää aina oma aikansa, että pääsee mukaan tähän Suomen pelityyliin, Sahlstedt muistuttaa viitaten muun muassa Justin Danforthiin ja Daniel Audetteen.

Grégoire saapuu Suomeen sunnuntai-iltana, jonka jälkeen 180-senttinen ja 77-kiloinen quebecilainen käy läpi Suomen valtion ja Liigan asettamat karanteenit sekä varotoimenpiteet ennen liittymistään Lukon treenivahvuuteen.

Thomas Grégoire

  • Syntynyt 15.7.1998 Sherbrookessa.
  • Pituus 180 senttiä, paino 77 kiloa.
  • Puolustaja, ampuu oikealta.
  • Edustanut 2014–18 Sherbrooke Phoenixia (QMJHL), 2018–20 San Jose Barracudaa (AHL).
  • Isoveli Jérémy Grégoire edustaa AHL:n Tucson Roadrunnersia.