Lukko löysi uuden keskushyökkääjän Pohjois-Amerikasta

Otto Somppi pelasi neljä viime kautta AHL:ssä Syracuse Crunchin paidassa. Nyt aika oli kypsä maisemanvaihdokselle. Kuva: David Kirouac/Icon Sportswire/AOP

Keskushyökkääjä Otto Somppi siirtyy yksivuotisella sopimuksella Lukkoon, raumalaisseura kertoo nettisivuillaan. 24-vuotias sentteri edusti viime kaudella Pohjois-Amerikassa farmiliiga AHL:ssa Syracuse Crunchia.

Kausi päättyi pohjoisen divisioonan semifinaaleihin. 50 runkosarjaottelussa Somppi teki viisi maalia ja 18 syöttöpistettä.

– AHL:ssä sujui hieman vaihtelevasti pelit ja nyt tuntui siltä, että on aika vaihtaa maisemaa ja päästä eri ympäristöön, Somppi sanoo tiedotteessa.

Itseään kahden suunnan peliä tekeväksi sentteriksi luonnehtiva Somppi liittyy joukkueen vahvuuteen 13. kesäkuuta. Lukko hankki hänet kärkiketjujen sentteriksi.

Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoo, että ihmisten kannattaa seurata tarkasti Somppia, joka on "yksinkertaisesti hemmetin hyvä pelaaja ja arvokas joukkueelle".

– Otto on hyväraaminen sentteri, joka tekee joukkueesta ja ketjukavereistaan parempia. Vahva kahden suunnan pelaaja, joka on aina ollut todella hyvä puolustamaan. Hän on joka vuosi kehittynyt hyökkäyssuuntaan ja on edelleen kehittyvässä vaiheessa ja iässä. Minulla on vahva usko, että Somppi pystyy olemaan myös tehokas Liigassa ensi kaudella.