Lukko maksoi taas kalliita oppirahoja - "Nyt joko lyödään aivan helvetisti puukkoa selkään tai annetaan tuki"

Kristian Kuusela veivasi alivoimalla kiekon Lassi Lehtisen taakse. Kuva: Elmeri Elo

Kun Brandon DeFazion napakka rannelaukaus painui verkkoon, ei Lukon ja Tapparan välisen kamppailun voittajasta pitänyt olla epäselvyyttä.

Raikkaasti hyökännyt Lukko oli vienyt peliä viime aikoina vaisusti pelannutta tamperelaisryhmää vastaan. Raumalaiset olivat osuneet jo neljästi, ja molemmat vierasjoukkueen maalit olivat syntyneet Lukon pelaajien selkeistä virheistä.

Ei pitänyt olla. Ja sen voittajan piti olla Lukko.

Ei ollut. Kirvesrinnat tulivat tasoihin ja veivät lopulta 4-5 (2-1, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1) -voiton voittolaukauskisan kautta.

- Pahin skenaario toteutui, huokaisi Lukon päävalmentaja Pekka Virta pelin jälkeen.

Virheet eivät suinkaan olleet vielä loppuneet. Kristian Kuusela kuittasi Tapparan maalin päähän alivoimalla, ja Veli-Matti Vittasmäki ampui siniviivalaukauksellaan pelin jatkoajalle.

Virta näki, että molemmat osumat olisi pitänyt pystyä estämään.

- Voin luetella tuossa pelaajat, joiden virheistä ne tulivat. Kaikki samat pelaajat kuitenkin pelasivat matkan varrella hyvin, hän sanoi.

- Tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa. Nyt joko lyödään aivan helvetisti puukkoa selkään tai annetaan tuki.

Oppirahat olivat perjantaina kahden pisteen arvoisia. Lukko sai uurastuksestaan palkinnoksi pisteen, kuten myös keskiviikkona Jukureita vastaan.

DeFazio viimeisteli pelissä kaksi maalia. Hänen lisäkseen Lukolta osuivat Mikko Petman ja Justin Danforth. Tapparan avausmaalin teki Sami Moilanen.

- Me pelattiin taas tasapeli. Jos halutaan draamaa ja mustamaalausta, niin näyttäähän putki pahemmalta, Virta totesi.

- Ei ole mitään syytä mustamaalata. Nyt ollaan opin tiellä. Me annetaan vastuuta ja mahdollisuuksia. Jälleen täytyy vain rohkaista pelaajia. Kiistatta olisi silti pitänyt voittaa.

Lisää aiheesta

Seväsen loukkaantuminen suututti Virran - "Kyllä sääntöjen pitäisi olla samat"