Lukko marssii tanskalaisten tahdissa

Onko sinulle jäänyt sellainen kuva, että Rauman Lukon peli lepää paljon kolmen tanskalaisen NHL-pelaajan varassa?

Arvio on aika lailla oikea.

Frans Nielsen , Mikkel Bødker ja Philip Larsen saapuivat Lukon kauden kahdeksanteen otteluun. Sen jälkeen lukkolaiset ovat keränneet 15 ottelussa kaikkiaan 97 tehopistettä.

Niistä tanskalaiset ovat rohmunneet 32 pistettä.

– Se on tosiasia, että he tekevät paljon pisteitä. Mutta tilanne olisi eri, jos heitä ei olisi. Joku muu saisi sen peliajan ja tekisi ne maalit, Lukon kakkosvalmentaja Juha Vuori uskoo.

Lukko keräsi kauden alussa seitsemästä pelistä yhden jatkoaikapisteen (HPK) ja yhden kolmen pisteen voiton (Blues).

Niissä peleissä Lukko teki yhteensä 14 maalia eli kaksi osumaa ottelua kohti. Kun tanskalaiset tulivat, maalikeskiarvo oli kohonnut 2,5:een (39 maalia 15 ottelussa).

Vertailussa pitää ottaa vielä huomioon, että Larsen ja Nielsen ovat molemmat olleet loukkaantumisten takia sivussa kahdesta ottelusta.

– On myös esimerkkejä, että olemme pelanneet hyvin ilman tanskalaisia. Jokerit- ja Blues-ottelut ovat siitä esimerkkejä. Tiedämme, että meillä on pohjalla se, Vuori ynnää.

Kovin pisterohmu on ollut laitahyökkääjä Bødker, joka on nakuttanut tehoja lähes piste per ottelu -tahdissa.

Viime kauden maalipörssin voittaja Tomas Zaborsky teki 52 ottelussa 35 maalia eli 0,67 osumaa ottelua kohti. Bødker on lähes samassa tahdissa, sillä hän on iskenyt osumia 0,6 ottelua kohti.

Kaiken lisäksi Bødker on huomattavasti monipuolisempi pelaaja. Tanskalaislaituri karvaa ja tappaa alivoimaa, kun Zaborsky eli vahvasti hyökkäyspelin kautta.

– Tanskalaiset tuovat muitakin asioita kuin pisteitä. Muut saavat esimerkkiä heidän pelaamisestaan, miten vahvoja he ovat pitämään kiekkoa, Vuori huomauttaa.

– Se on myös itseluottamusasia. Jos he tekevät yhden maalin ja pääsemme voiton syrjään kiinni, kaikkien peli paranee.

Kenen tehot ovat nousseet ja kenen laskeneet tanskalaisten tulon jälkeen. Lue perjantain Länsi-Suomesta.