Lukko menettää Vehasen ja Azevedon Lev Prahaan

Kuvittele pahin painajaisesi ja kerro se kahdella.


Suurin piirtein tällaiseltä tuntui monesta Rauman Lukon kannattajasta maanantaina, kun Lev Praha julkisti hankkineensa riveihinsä sekä ykkösmaalivahti Petri Vehasen että ykkössentteri Justin Azevedon.


Tosin kummankin pelaajan lähdöstä huhumylly oli jauhanut kuumana jo kauden aikana. Pudotuspeleissä molemmat olivat Kärppiä ja Jokereita vastaan niin ilmiliekeissä, että moni raumalainen osasi jo varautua pahimpaan.


Lev Prahan mediaosasto arvotti ykköshankinnaksi Vehasen, jonka kuva Suomen maajoukkuepaidasta koristi seuran etusivua maanantaina. Uutisen alla oli innostuneita kommentteja Levin faneilta.


– Jotain muutakin oli pöydällä, mutta Praha valikoitui parhaaksi. Halusin pysyä Euroopan puolella. Se helpottaa matkustamista, kun perhekin matkustelee tuossa edestakaisin, Vehanen perusteli seuravalintaansa.


Vaikuttiko Azevedon siirtyminen valintaasi?


– Ihan kiva tietysti, että Justinkin lähti mukaan. Hyvä äijäkin vielä kaiken lisäksi. Mutta en usko, että se kummankaan kuppia lopulta kallisti mihinkään suuntaan.


Vehanen palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa viisivuotisella sopimuksella, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille joka kevät. Vehanen on monesti painottanut, kuinka tärkeä seura Lukko hänelle on, mutta sen mahdollisuuden hän päätti silti nyt käyttää.


– Tuli sellainen olo, että olisi ehkä helpompi keskittyä pelaamiseen jossain muualla. Ehkä tuolla voi keskittyä enemmän siihen torjumiseen, Vehanen sanoo.


Mitä Vehanen tarkoittaa? Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta.