Lukko murskasi KalPan

Eipä ollut KalPasta juuri minkäänlaista vastusta Lukolle tänään. Lukko löi taululle tylyt loppulukemat 6-0. Illan tehomiehinä häärivät Janne Keränen (3+1) ja Ville Vahalahti (0+4). Lukko nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa jo neljänneksi ja on JYPin kantapäillä vain kahden pisteen päässä. Hyvillä esityksillä kotietu playoffeihin on täysin mahdollinen.

Lukko lisäsi höyryä läpi ottelun ja päätöserä oli jo täysin suvereenia sinikeltaisten hallintaa.

- Lukon fyysisyys oli sitä luokkaa, että helpolla ei päästy. Täytyy antaa tunnustusta varsinkin vastustajan ykkösketjulle. Aika meedio saa olla jos pystyy heitä vastaan puolustamaan, kehui KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen Lukon otteita.

Avauserässä peli oli vielä tasaisempaa ja KalPa oli lähellä tehdä maalin jo vajaan minuutin jälkeen, kun Kalle Kermanin laukaus osui maalirautoihin. Toinen erä antoi jo paremmin suuntaa tulevalle.

- Jotta tie tulisi tällaiseksi, tarvitsimme Zapolskin erinomaisia torjuntoja avauserässä. Toinen erä oli jo parempaa ja kolmanteen erään lisättiin vielä kaasua. 6-0 on lopputuloksena aika tyylikäs suoritus, myhäili tyytyväisyyttään Risto Dufva.

Lukko kohtaa tällä viikolla vielä Kärpät kotona torstaina ja JYPin Jyväskylässä lauantaina. Sen verran hyvin on kulkenut, että nyt on hyvä näyttää riittävätkö esitykset myös sarjakärkeä ja aina haastavaa JYPiä vastaan. Paikka kolmen parhaan joukkoon olisi siis jaossa.

Illan virstanpylväs

Ville Vahalahti saavutti uransa 300. syöttöpisteen ottelun avauserässä. Nyt syöttöpistelukema kirjoitetaan jo 303. Syöttöjensä ansiosta mies nousi yksin liigan pistepörssin piikkipaikalle ohi Ilveksen Michael Keräsen.

Illan jobinposti

Petteri Nummelin ei pelannut koko ottelua loppuun. Pikkulinnut tiesivät kertoa miehen olevan paikkailtavana pukuhuoneessa. Dufva tosin sanoi, että mies ei ole loukkaantunut. Toivottavasti asia on näin.

Illan hattutemppu

Hattutemppuja tulee kuitenkin jokseenkin harvoin, mutta nyt niitä on tullut jo kahdessa peräkkäisessä kotimatsissa. Tänään tempussa onnistui Janne Keränen, joka on tuskaillut alkukaudesta maalinteon kanssa. Kevättä kohden alkaa kuitenkin näyttää paremmalta, joka lupaa luonnollisesti hyvää.

Lukon tähdet

*** Janne Keränen

** Ville Vahalahti

* Ryan Zapolski

Maalit

1-0 Keränen (Vahalahti, Tikkanen)

2-0 Uusikartano (Tukonen)

3-0 Keränen (Vahalahti, Gagnon)

4-0 Jaatinen (Vahalahti, Keränen)

5-0 Koivisto RL

6-0 Keränen YV (Vahalahti, Gagnon)