Lukko näyttää itse kohutun Jokerit-sarjan ratkaisun – katso "liigahistorian kovin pommi" täältä

Yksi ikimuistoisista illoista Äijänsuolla. Lukko on kaatanut Jokerien kenties liigahistorian kalleimman joukkueen ja kapteeni Otto Honkaheimo hypännyt juhlimaan Goljatin kaatumista yhdessä kannattajien kanssa. Kuva: Juha Sinisalo

Maksukanavat ja suoratoistopalvelut ovat reagoineet live-urheilun äkkipysähdykseen nostalgiavyöryllä. Esimerkiksi Telia näyttää uusintoina jääkiekkoliigan legendaarisia pudotuspeliotteluita 

Pienimuotoinen skandaali sattui kuitenkin Lukon kohdalla, kun Telia ei pystynytkään näyttämään raumalaiskannattajien näkökulmasta odotettua Jokerien ja Lukon välisen pudotuspelisarjan ratkaisuottelua keväältä 2013.

Sen verran moni kannattaja tuohtui sosiaalisessa mediassa, että Lukko alkoi selvittää ottelun näyttämistä itse. Lauantaina se putkahti Youtubeen Lukon kanavalle.

Ottelu menee luultavasti ikimuistoisimpien Raumalla pelattujen joukkoon. Länsi-Suomi otsikoi otteluraporttinsa seuraavan päivän lehdessä sanoilla: "Liigahistorian kovin pommi".

– Runkosarjavoittaja Jokerit on lähetetty kesälomille ja se näkyy nyt tämän tämän areenan tapahtumista, ottelun Urho-tv:lle selostanut J-P Jalo lausui.

Muun muassa Justin Azevedon, Josef Strakan ja Petri Vehasen tähdittämä Lukko lähti kevään 2013 pudotuspeleihin runkosarjan 10. sijalta.

Jokereilla puolestaan oli koossa noin neljän miljoonan euron joukkue, josta puhuttiin liigahistorian kalleimpana.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva ja rivi pelaajia sairastivat ratkaisupelin aikana kotona vatsataudissa.

– Yleisö oli loistava, se antoi meille lisää virtaa. Varmasi koko sarjan paras yleisö, sarjassa liekehtinyt Azevedo hehkutti Länsi-Suomelle.

Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf kertoo, että Lukko sai kyseisen ottelun tallenteen jo tovi sitten, mutta seura joutui pohtimaan sopivaa julkaisualustaa.

Youtube heittäytyi ensin hankalaksi Lukon maalilaulusta, mutta tekijänoikeudet saatiin kuntoon.

Lukko lähetti Jokerit kesälomille maalein 3–1, joten Europen esittämä The Final Countdown pärähtää videolla soimaan kolmesti.

– Onhan se kuitenkin hienoa kuulla maalilaulu lähetyksen läpi, Eklöf maiskuttelee.