Lukko nousi upeaan voittoon!!!

Kolmas kerta toden sanoi. Lukko otti viimein voiton JYPistä lukemin 5-3 vaikeiden vaiheiden ja kovan taistelun jälkeen. Voittomaalin teki Ilkka Mikkola, jonka ylivoimalla lähettämä viivakuti painui verkkoon. Mainiona apuna voitossa oli myös Ville Vahalahti ja Toni Koivisto, jotka tekivät kaksi maalia mieheen sekä Ryan Zapolski huikeilla torjunnoillaan.

- Meillä oli omat demonit kolmen tappion myötä. Se näkyi ylimääräisenä puristuksena. Onneksi oli lähihistoriassa samanlaisia tilanteita, eikä lähdetty tappiotilanteessa vastustajan peliin mukaan, vaan tultiin mukaan fyysisyydellä. Ansaittiin loppujen lopuksi voitto, koska olimme työteliäämpiä, kertasi Risto Dufva.

Avauserän alku oli Lukolta hyvä, kunnes JYP sai ensimmäisen ylivoiman. JYP teki ylivoimasta maalin ja puoli minuuttia tästä peli oli jo 0-2. Tuolloin tuskin monikaan enää uskoi Lukon voittoon. Lukko kuitenkin taisteli kynsin hampain ja onnistui tekemään tarvittavat maalit.

Lukko kuittasi JYPin salamamaalit ja nousi tasoihin, mutta JYP rankaisi vielä vastahyökkäyksestä upean kuvion päätteeksi ja siirtyi uudestaan johtoon.

- Todella raskas se JYPin kolmas maali. Olisi ollut helppo hävitä, mutta tänään ei haluttu hävitä. Halusimme jotain aivan muuta, puhui Dufva joukkueen taistelutahdosta.

Lukko pelaa ensi viikolla kolme kertaa. Ensin matkapelit Kuopiossa ja Lappeenrannassa ja vielä lauantaina TPS saapuu Raumalle. Toivottavasti tämän illan voitto antoi uutta uskoa ja voimaa ensi viikon koitoksiin. Suora playoff-paikka on edelleen vain pisteen päässä.

Illan vääryys

Ne tuomarit, ne tuomarit. Pieniä virheitä sattuu kaikille, mutta miten taas voi sattua sellainen munaus, että paaviakin hävettää Vatikaanissa asti. Markus Poukkula taklasi Matt Generousin lähes kanveesiin jään pintaan Lukon puolustusalueella. Onneksi Generous ei loukkaantunut tilanteessa pahemmin. Kaikki ainekset siihen oli, sillä Poukkulan olkapää nasahti suoraan Generousin päähän.

- Toinen tuomari oli liian lähellä ja toinen katsoi toiseen suuntaan. Ei silloin voi jäähyjä puhaltaa jos ei näe. Ja ne kaksi muuta tuomaria ovat mykkiä, puhisi Dufva.

- Selkeä iso rangaistus jäi puhaltamatta päähän kohdistuneesta taklauksesta, myönsi myös otteluvalvojana toiminut Seppo Lindroos.

Kysyttäessä Lindroos totesi myös, että tuomarien hyllytys on mahdollista, jos tulee pahoja virheitä. Jokainen voi tykönään miettiä mahtaako näin kuitenkaan kovin helposti tapahtua.

Illan vaihtaja

Generous kävi tällin jälkeen paikkailtavana pukusuojan puolella. Sen verran verta oli valunut paidalle, että se piti vaihtaa puhtaaseen. Generous pelasi lopun pelin numerolla 25.

Illan kommentti

Ei taida missään muussa lajissa päästä viheltämään vuoden kokemuksella liigatason pelejä kuin jääkiekossa, kommentoi eräskin selostajalegenda tuomarien toimintaa. Joskaan kommentti ei suoraan kohdistunut illan päätuomarikaksikkoon, joilla on sentään hieman enemmän kokemusta.

Illan tyhjääntoimittaja

Toni Koivisto teki kaksi maalia. Ensin JYP-vahti Sami Rajaniemi oli kaukana maaliltaan ja Koivisto sai lyödä kiekon täysin tyhjään verkkoon. Pelin lopussa Koivisto teki vielä lopullisen niitin sanan varsinaisessa merkityksessä tyhjiin.

Lukon tähdet

*** Ville Vahalahti

** Ryan Zapolski

* Toni Koivisto

Maalit

0-1 Louhivaara YV (Pihlman, Salcido)

0-2 Poukkula (Tuppurainen, Luoma)

1-2 Koivisto (Tukonen, Uusikartano)

2-2 Vahalahti SR (Keränen, Gagnon)

2-3 Pihlman (Lahti, Ikonen)

3-3 Vahalahti YV (Keränen)

4-3 Mikkola YV (Vahalahti)

5-3 Koivisto TM (Tukonen)