Lukko odottaa Tomas Pavelkalta kiekollista oveluutta – "Takuulla kova vahvistus meidän pakistoomme"

Tomas Pavelka teki Lukon kanssa vuoden sopimuksen. Kuva: Matti Raivio / All Over Press

Tomas Pavelkan sopimus Lukon kanssa on vuoden mittainen. Raumalaisseura julkaisi perjantaina tshekkipuolustajan siirron, jonka Länsi-Suomi uutisoi jo aiemmin.

Pavelka siirtyy Lukkoon Tshekin pääsarjaseura Sparta Prahasta, joka oli tänä keväänä maan finaalien häviävä osapuoli.

Kahdella kaudella Tshekin A-maajoukkueessakin esiintynyt Pavelka, 28, on Lukon urheilujohtajan Kalle Sahlstedtin mukaan hyökkäävä puolustaja, joka on erityisen vaarallinen ylivoimalla.

Sparta Prahan ylivoimakoostumuksessa hän pelasi usein ainoana puolustajana.

– Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pavelka on hyvät kiekolliset taidot omaava pelaaja ja takuulla kova vahvistus meidän pakistoomme. Uskon, että hänestä saadaan pelaaja, joka pystyy operoimaan paineen alla niin, että pystyy löytämään pieniäkin välejä ja antamaan oivaltavia syöttöjä meidän hyökkääjille, Sahlstedt luettelee Lukon verkkosivuilla.

– Kiekollista oveluutta saadaan varmasti häneltä peliin lisää, sillä Pavelka on hyvä oivaltamaan asioita.

Pavelka pelasi Sparta Prahan paidassa tällä kaudella 47 runkosarjaottelua tehoin 5+21=26. Hän pelasi samassa joukkueessa entisen Lukko-puolustajan David Nemecekin kanssa.

 – Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen liigassa. Odotan ensi kautta jo innolla, David on kertonut Lukosta ja Raumasta pelkkää hyvää: siellä kaikki rakastavat jääkiekkoa ja pelaajista sekä heidän läheisistään pidetään todella hyvää huolta, Pavelka sanoo.

– Tiedän, että Lukko on liigan kärkijoukkueita ja että joukkueella on korkeat tavoitteet. CHL-pelit, joissa olen Liiga-joukkueita vastaan pelannut, ovat olleet aina korkeatasoisia.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Lukon urheilujohtaja toi Prahan-reissultaan puolustajan tuliaisina