Lukko on Suomessa ainoa vaihtoehto

Rauman Lukko julkistaa tänään faniristeilyllä ensi kauden joukkueen rungon. Myöhemmin nimilista vielä täydentyy.

Jokakeväinen spekulaation kohde on ollut puolustaja Janne Niskalan paluu kasvattajaseuransa paitaan. ”Nikke” itse myöntää että keskustelua on käyty ja asiaa pohditaan nyt vakavasti mutta päätöstä ei ole vielä tehty.

– Kyllä se tietysti niin on että jos palaan SM-liigaan niin vaihtoehtoja ei ole kuin tasan yksi ja se on Rauman Lukko. Lähipäivinä ratkaisu kuitenkin tehdään mihin paperiin nimi vedetään.

Samalla kun Niskala pohtii tulevaa pelipaikkaansa ja tulevaisuuttaan kiekkoilijana, on aikaa seurata alkaneita MM-kisoja.

– Kyllä kisat kiinnostaa. Telkkarista tulee katsottua varmasti tänään Suomi-Slovakia matsi ja paikanpäälläkin tullee katsottua ainakin matsi tai pari.

Niskala ei ole tänä vuonna kisajoukkueessa mukana. Olkapää leikattiin heti KHL-kauden jälkeen ja nyt muutama viikko myöhemmin kevyt treenaus on vasta aloitettu.

– Operaatio sujui hyvin ja vammakin oli pelättyä lievempi, joten käsi kuntoutuu kyllä hyvää vauhtia ja ensi kaudella se on taas täydessä tikissä.

– On tämä tietysti aika erikoinen tilanne ja fiilis kun viimeiset viisi kertaa kevät on päättynyt maailmanmestaruuskisoihin ja nyt katselee sivusta miten muut pärjäävät.

Poisjäännit joukkueesta puhuttavat

Tänä vuonna moni MM-kisajoukkueen runkopelaajista jäi sivuun vedoten loukkaantumisiin tai henkilökohtaisiin syihin. Julkisuudessa onkin keskusteltu siitä, eikö leijonapaita ole enää tavoittelemisen arvoinen.

– Jokaisella on omat syynsä jos kieltäytyy kisapestistä. Emmekä me tiedä taustalla kaikkia faktoja mitkä päätökseen liittyvät, toteaa Niskala.

– Ei ole kuitenkaan raskaan sarjakauden jälkeen helppoa tulla vielä MM-kisoihin jos ei pysty antamaan 100 prosenttista panosta joukkueen hyväksi.

– Toki nyt kun Suomen ryhmässä on peräti 14 ensikertalaista pelaajaa arvokisoissa, se on paljon, mutta antaa kuitenkin näille uusille kasvoille mahdollisuuden näyttää osaamisensa.

Bratislavan


jättipotti

Janne Niskala muistelee parin vuoden takaista jättipottia Bratislavan kisoista. Suomi voitti maailmanmestaruuden, joukkueen henki oli kova ja sinivalkoiset nousivat usein otteluissaan lopulta voittoon oltuaan 1-2 erää tappiolla.

– Vaikka joukkueemme oli nimekkäämpi viime vuonna kotikisoissa, ei se sitten vaan jostain syystä kantanut loppuun saakka vaikka kaikki tosissaan yrittivät. Jääminen neljänneksi oli ilman muuta pettymys viime keväänä.

Janne Niskalan kevääseen kuuluu paitsi leikatun olkapään kuntoutusta ja MM-kisojen seurantaa, myös ravintola Goton käynnistäminen. Tuttujen kavereiden kanssa perustettu ravintolahanke etenee aikataulussaan ja avautuu yleisölle kesäkuun alkupuolella.