Lukko otti jatkosarjan ensimmäisen voittonsa

Lukko otti Kempeleestä kaksi pistettä jaksoin 1–1, 4–1.

Lukon suurinta ongelmaa avausjaksolla Kempelettä vastaan ei tarvitse kauaa arvailla, jos on yhtään seurannut joukkueen kesäkautta. Kotiuttaminen tökki.

Erinomaista ulkopeliä ei muista kukaan, kun jakso päättyi vastustajan yhden onnistumisen jälkeen 1–1.

– Ei oikein kärsi antaa yhtään tilanteitakaan käsistä, saatika sitten juoksuja. Toisella jaksolla oli sentään hieman enemmän kaulaa, Lukon kärkietenijä Laura Toikkanen tuumasi.

Toisella jaksolla tosiaan lyöntipeli oli iloisempaa. Avausvuorossa Inka Pietilä, Karoliina Koski ja Toikkanen löivät jokainen juoksun. Jaksoi päättyi lopulta 4–1.

– Pallo väliin joka tilanteessa, se on minun ratkaisuni. Ihan viistopystäri se oli, sama mitä nollatilanteessakin haen. Eikä kolmosella ollut mikään kauhean nopea juoksija, joten välilyönti oli järkevin, Toikkanen naurahti.

Voitto Kempeleestä tiesi Lukolle sitä, että puolivälieräsarja Pesäkarhuja vastaan on taas askeleen lähempänä. Kempele on nyt kaksi pistettä raumalaisten takana ja joukkueella on vain peli jäljellä. Kotipeli Oulua vastaan.

Lukko kohtaa vielä Oulun vieraissa ja Lapuan kotona.

– Ihan sama kuka tulee vastaan, uskon että jatkoon mennään. Bussimatkassa on tosin vähän eroa, lähdetäänkö sitä Poriin vai johonkin pohjoisempaan, Toikkanen sanoi.

Kahteen viimeiseen kamppailuun ja kohti pudotuspelejä on hyvä lähteä voitto alla. Lukko katkaisi nyt kolmen ottelun tappioputkensa.

– Joukkueessa on sellainen voiton nälkä, että tämä oli vain ajan kysymys, Toikkanen vakuutti.