Lukko otti revanssin SaiPasta

Lukko nappasi arvokkaan voiton SaiPasta lukemin 4-2 ja vahvisti asemiaan sarjataulukon kärkipaikalla. Ottelu oli tasainen alusta loppuun ja marginaalit olivat todella pienet. Lopulta Aaron Gagnon sipaisi kiekon kahdesti tyhjään maaliin ja ratkaisi pelin sinikeltaisille.

- Kärkiottelun tasoista erittäin fyysistä peliä. Pelin kuluessa ajattelin, että jos samalla tavalla jatketaan, niin voin olla tyytyväinen, kävi miten kävi, tiivisti Risto Dufva tuntemuksiaan.

Avauserässä Lukko oli mennä johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun Olli Sipiläinen tuuletti maalin merkiksi. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä videotarkistus osoitti, ettei kiekko ollut lopulta käynyt edes maaliviivalla.

Lukko sai avauserään yhden ylivoiman ja käytti sen tylysti hyödykseen. Teemu Nurmen hieman epäonnistunut kuti livahti verkkoon. Tällä kertaa videotarkistus tuotti raumalaisille mieluisan tuloksen.

SaiPa tuli kuitenkin heti toisen erän alussa tasoihin, eikä antanut tuumaakaan periksi. Toinen erä olikin enemmän vierasjoukkueen hallintaa ja Lukko oli ajoittain vaikeuksissa omassa päädyssä. SaiPan hyvä vire ei kuitenkaan siivittänyt lappeerantalaisia johtoon.

Kolmas erä alkoi positiivisesti Lukon kannalta, kun kaksikko Olavi Vauhkonen ja Jonne Virtanen esittivät illan komeimman yhdistelmän, jälkimmäisen toimiessa viimeistelijänä. Nätti lätty maalin takaa ja Virtasen vahva punnerrus tiesivät Europen soittamista toistamiseen matsin aikana. 

Matsin loppu sisälsi hieman normaalista poikkeavia tilanteita. Usein matsi ratkeaa, kun toinen heittää viimeisen niitin tyhjiin. Jonne Virtasen saama iso jäähy korkeasta mailasta muutti kaavaa. SaiPa pääsi uudestaan peliin mukaan kaventamalla ylivoimalla. Gagnon heitti kiekon kuitenkin vielä toistamiseen SaiPan tyhjänä ammottavaan rysään ja tällä kertaa aikaa jäi vain viisi sekuntia. Siinä ajassa ei tehdä kahta maalia edes käsipallossa.

Lukon oivallisen vireen pääsee seuraavaksi testaamaan Pelicans. Pussinokat saapuvat Raumalle tiistaina, joten paria välipäivää enempää ei tälläkään kertaa tule. Tällä hetkellä se lienee Lukon kannalta ainoastaan positiivista, sen verran mukavasti peli kulkee.

Illan rättisulkeiset

Dave Spina sai Jesper Piitulaisen mailasta kasvoihin ja meni verta vuotaen vaihtoon. Sen verran punaista tuli, että paitakin oli vaihdettava.

Illan palkittu

Teemu Nurmi sai ennen ottelun alkua plakaatin 500 matsin kunniaksi. Viidessadas oli edellinen Oulussa pelattu matsi.

Lukon tähdet

*** Teemu Nurmi

** Aaron Gagnon

* Jonne Virtanen

Maalit:

1-0 Teemu Nurmi YV VT (Ville Nieminen, Ville Vahalahti)

1-1 Tommi Jokinen (David McIntyre, Sam Lofquist)

2-1 Jonne Virtanen (Olavi Vauhkonen, Nurmi)

3-1 Aaron Gagnon TM (Vahalahti, Jerry Ahtola)

3-2 Simo-Pekka Riikola IM YV (Brian Salcido, Markku Flinck)

4-2 Aaron Gagnon TM AV