Lukko pääsi hereille horroksesta ja maalitykit saivat kohdistuksen kuntoon – "Aina nämä peilaavat edelliseen"

Alku oli Lukolle hankalaa Lappeenrannassakin, mutta sinikeltaiset pystyivät lopulta kaivamaan voittovireen SaiPaa vastaan.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kuvaili joukkueensa perjantaista suoritusta yhdellä sanalla. Se oli horros.

Sinikeltaisten kohtaaminen Mikkelissä oli raumalaisittain tylyä tarinaa, kun Jukurit kukisti Lukon puhtaasti 5–3.

Uusi päivä käynnisti kuitenkin myös uuden tarinan. Siinä Lukko pääsi ottamaan hommat uusiksi Lappeenrannassa, ja kuinka ollakaan, tarinan lopputulema oli nyt peilikuva.

Tällä kertaa oli Lukon vuoro nauttia lukemien 3–5 (1–0, 0–2, 2–3) tuomasta voitosta SaiPan kustannuksella.

– Se oli yksi teema, että pääsemme pois horroksesta. Lähdimme pelaamaan sitä peliä, kuten me pelaamme tai tavoittelemme. Oli tulos mikä tahansa, suorittaminen pitää saada ensin sille voittavalle tasolle, Virtanen summasi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

– Aina nämä peilaavat edelliseen. Meillä oli perjantaina erittäin hankala päivä. Siinä pelissä tuli kolmen maalin vyöry. Nyt oli teemana, että aloitetaan hyvin ja pelataan ehjä 60-minuuttinen.

Maali, haasto ja siitä jäähy

Ne tavoitteet eivät ehkä aivan täysin täyttyneet, sillä SaiPa pääsi kuittamaan pelin ensimmäisen maalin. Sen viimeisteli aikanaan Lukonkin paitaa kantanut Olavi Vauhkonen, joka kauhoi maalivahti Samuel Jukurin edestä kiekon verkkoon.

Tilanteessa Vauhkonen osui maalivahdin alueella Jukurin mailakäteen, ja Lukko lähti haastamaan osumaa. Pitkän videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin, koska Vauhkosen ei katsottu häirinneen Jukurin mahdollisuutta torjua.

– Alku oli erittäin hankala. Tuli maalia, haastoa ja jäähyä sen jälkeen, Virtanen kertasi.

– Mutta olen ylpeä siitä, miten joukkue lähti kuromaan sen jälkeen omaa juttuaan.

Tulosta Lukko alkoi saada toisesta erästä lähtien. Sinikeltaiset tarvitsivat erästä vain 23 sekuntia maalin tekemiseen, kun Linus Nyman pääsi ylivoimalla vapaasti tasoittamaan.

Samassa erässä raumalaiset menivät vielä johtoonkin, kun Gabriel Fontaine ohjasi Samuli Piipposen viivavedon verkkoon.

Kolmannessa erässä Lukko näytti jo menevän menojaan, kun Antti Saarela ja Gabriel Fontaine yllättivät suorilla laukauksillaan SaiPan maalivahdin Niclas Westerholmin.

– Me pelasimme lopulta hyvän pelin, ihan tuota loppua lukuun ottamatta. Siinä ei olisi tarvinnut enää ottaa jäähyä, Virtanen suomi.

Päivän tavoitteet täyttyivät

Mainitun kaksiminuuttisen otti Matthew Abt, ja sen aikana Aaron Irving pääsi laukomaan SaiPan vielä kahden maalin päähän.

Pelin toiseksi viimeisellä minuutilla verkko heilui vielä molemmissa päissä, kun ensin Sebastian Repo maalasi Lukolle ja puolisen minuuttia myöhemmin Antoine Morand SaiPalle.

– Tavoitteet, jotka tälle päivälle asetettiin, täyttyivät, Virtanen summasi.

– Tärkeät kolme pistettä saatiin, ja se on varmaan tärkeintä. Se oli se, mitä tänne tultiin hakemaan, Repo puolestaan luonnehti.

Mikä pelaamisessa muuttui eniten suhteessa perjantain Jukurit-peliin?

– Varmaan yleisilme oli vähän pirteämpi kuin silloin, Repo vastasi.

– Kolme pistettä lähtee matkaan, ja se on se tärkein. Varmaan pelillisesti meille jäi parannettavaa.

– Varmaan puolustuksellisesti oli aika paljonkin parannettavaa. Pelissä oli hyviä vaiheita ja huonompia vaiheita, mutta olimme kärsivällisiä ja mun mielestäni hallitsimme peliä, Repo summasi.

Fontainella tusina täynnä

Lauantain peliin Lukko lähti samoilla ketjuilla, jotka se kokosi yhteen Jukurit-pelin kolmanteen erään. Sebastian Repo hyökkäsi siis Gabriel Fontainen ja Anrei Hakulisen rinnalla.

Ketju teki myös tulosta: Revon saldo oli 1+1, Fontainen 2+0 ja Hakulisenkin 0+1.

Lauantain kierros nosti Fontainen Lukon maalipörssin kärkeen. Kanadalainen on viimeistellyt 12 osumaa, kun Revon saldo on 11.

– Ihan hyvin pelasimme tänään. ”Fonzy” on pelannut tosi hyvin keskellä, ja ”Uman” kanssa meillä on vähän vanhaakin historiaa, Repo totesi.