Lukko päätti harjoituspelikauden Vaasassa voitolla ja nollapelillä – "Suunta on oikea, mutta matkaa on vielä paljon"

Alkuviikon harjoitusten teemat toimivat.

Niinhän siinä kävi, että Lukko aloitti ja lopetti täysimittaiset harjoituspelit voitolla. Väliin mahtui viisi tappiota, mutta torstaina sinikeltaiset kukistivat vierasjäällä Sportin puhtaasti maalein 0–4 (0–1, 0–2, 0–1).

– Askel eteenpäin. On kiva, että saadaan välillä palkintoja siitä, että tehdään oikeita asioita, Lukon valmentaja Marko Virtanen tiivisti.

Alkuviikon harjoituksissa Lukko keskittyi kahteen asiaan eli puolustuspeliin ja ylivoimapeliin. Kumpikaan ei ole harjoituspeleissä toiminut.

Nyt puolustuspeli oli tuloksellisesti virheetöntä, sillä Artjom Zagidulin pelasi maalillaan nollapelin. Ylivoimakin tuotti nyt tulosta, sillä Jere Karjalainen täräytti heti kolmannen erän alkuun ylivoimamaalin kovalla lämärillä.

Lukko pystyi iskemään myös alivoimalla, kun Sebastian Repo karkasi läpiajoon ja uitti kiekon Sportin maalivahdin Niko Hovisen selän taakse.

Lisäksi raumalaisilta pystyivät maalintekoon kanadalaispuolustajat Matthew Abt ja Thomas Gregoire.

– Pelissä oli paljon hyvää. Parannettavaa on, mutta oikeita asioita yrittämällä ja tekemällä on mahdollista saada palkintoja, Virtanen sanoi.

– Suunta on oikea, mutta matkaa on vielä paljon.

Mikä aiempiin harjoituspeleihin nähden parantui nyt?

– Kärsivällisyys ja puolustuspelaaminen. Ei tuo tulos sattumaa ole, Virtanen vastasi.

– Viimeisessä erässä ei enää kestänyt keskittyminen kaikilla pelaajilla, vaan ajatus lähti harhailemaan.

Hyökkääjäkolmikko saattaa palata pian

Torstain harjoituspelistä Lukolta puuttuivat terveydellisistä syistä nuoret hyökkääjät Antti Saarela, Oliver Suni ja Sami Päivärinta.

Koko kolmikon pelaaminen ensi viikolla pelattavassa kauden ensimmäisessä liigapelissä on kuitenkin mahdollista.

– Uskomme, että on mahdollista saada heidät kaikki maanantaina riviin. Nyt näyttää siltä, Virtanen totesi.

– Nyt yritetään saada hyvä harjoitusviikko alle ennen kuin kausi viikonvaihteessa alkaa.

Liigastartti Jyväskylässä ensi viikon perjantaina

Lukko avaa liigapelit ensi perjantaina vieraskaukalossa JYPiä vastaan. Ensimmäisen kotipelin vuoro on lauantaina kahden viime kauden hopeajoukkuetta Turun Palloseuraa vastaan.

Mikä merkitys sillä on, että viimeisestä harjoituspelistä tuli voitto?

– Kiva, että joukkue saa palkintoja. Emme me huonosti pelanneet edellistäkään peliä Växjöä vastaan, mutta vastustaja oli siinä aivan Euroopan huipulta.

Sport–Lukko 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)

1. erä: 19.11 Matthew Abt (Kim Nieminen, Linus Nyman 0–1.Jäähyt: 13.17 Harri Kainulainen Lukko 2 min.2. erä: 20.40 Thomas Gregoire (Sebastian Repo, Jere Karjalainen) 0–2, 29.41 Sebastian Repo 0–3 av.Jäähyt: 29.28 Matthew Abt Lukko 2 min, 33.56 Lari Heikkinen Sport 2 min, 38.38 Jens Lööke Sport 2 min ja Henri Ikonen Lukko 2 min, 39.50 Emil Johansson Sport 2 min.3. erä: 40.30 Jere Karjalainen (Tarmo Reunanen, Josh Kestner) 0–4 yv.Yleisöä: 1 794.