Lukko paketoi Justin Danforthin johdolla HIFK:n karvaiset äijät

Justin Danforth menetti yhden maalin, kun hänen viimeistelemänsä osuma hylättiin HIFK:n haaston jälkeen. Kuva: Juha Sinisalo

Lukon ja HIFK:n lauantainen kamppailu on helppo tiivistää. Raumalaisvinkkelistä katsottuna Äijänsuolla nähtiin kauden paras ja viihdyttävin jääkiekkotapahtuma.

Myös sen lopputulos oli raumalaisittain maistuva. Lukko kukisti HIFK:n klassisin 5–3-numeroin ja otti kauden ensimmäisen lauantaivoittonsa.

– Koko sinikeltainen yhteisö voi nyt ottaa yhden saunahiivan hyvillä mielin, Lukon valmentaja Pekka Virta tiivisti.

Helpolla hänen suojattinsa eivät täyttä pistepottia kairanneet. Lukko punnersi kolmeen kertaan tappioasemasta itsensä peliin ja menetti matkan varrella keskushyökkääjä Jere Fribergin.

– Tämä oli meille aika iso haaste. Pelattiin isoja, karvaisia ammattipelaajia, miehiä vastaan, Virta painotti.

Yksi Lukon sankareista oli Justin Danforth, joka viimeisteli raumalaisten voittomaalin. Hän todisti todeksi hokeman siitä, miten kolmas kerta toden sanoo.

Danforth oli lähellä maalintekoa jo avauserässä, kun hän pääsi alivoimalla nokikkain HIFK:n raumalaisveskari Atte Engrenin kanssa. Engren torjui, ja kuusi sekuntia myöhemmin Ryan O’Connor pamautti punapaidoille ensimmäisen maalin.

Pelin toisessa erässä Danforth sai kiekon verkkoon. Suoritus oli näyttävä, sillä pienikokoinen väkkärä pujotti pelivälineen verkkoon, vaikka oli maalivahdin alueella selin maaliin.

Osumaa ihasteltiin mediakuutiolla pitkään – aina siihen asti, kun erotuomari oli pudottaa uudelleen kiekon jäähän.

Aivan viimeisellä hetkellä HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin päätti haastaa maalin. Haasto meni läpi, ja maali hylättiin.

Lopulta Danforth nousi sankariksi. Hän karkasi kolmannessa erässä suoraan keskialueen aloituksesta puolittaiseen läpiajoon ja laittoi kiekon Engrenin selän taakse.

Danforthin lisäksi Lukosta maalintekoon pystyivät Janne Keränen, Jere Friberg, Toni Koivisto ja Rony Ahonen.

Friberg viimeisteli läpiajosta Lukon toisen maalin, mutta tilanne päätti myös hänen pelinsä. Laitilalaissentterin jalka taittui laukaisuhetkellä, ja hänet jouduttiin taluttamaan pukukoppiin.

– En voi sanoa Fribergin tilanteesta mitään, eikä ole oikein lupakaan. Mutta sanotaan, että ei tässä kautta ole menetetty. Sellainen käsitys mulla ainakin on, Virta sanoi.