Lukko palasi voitokkaasti joulutauolta – tällaisia olivat maalit

Tapaninpäivän ottelun ratkaisi kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Niclas Almari.

| Päivitetty

SM-liiga palasi joulutauolta täydellä tohinalla tapaninpäivänä. Raumalla iskivät yhteen sarjakärki Lukko ja viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppaileva Vaasan Sport.

Lukko voitti ottelun jatkoajalla maalein 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0).

– Mun mielestä ihan hyvä peli loppujen lopuksi. Nämä tapaninpäivän pelit ovat aina vaikeita, jäällä ei kerkeä tauon jälkeen hirveästi olemaan, ottelun ratkaisumaalin tehnyt Niclas Almari (1+1) kuvaili C Moren haastattelussa.

Lukko oli avauserässä vahva, mitä kuvastaa erän laukausmäärä 21–9. Ottelun avausmaalin teki ajassa 7.21 Lukon puolustaja Tarmo Reunanen, joka nousi maalin eteen, sai Otto Sompilta kulmasta kivan syötön ja vippasi rystyltä ohi Sport-vahti Rasmus Reijolan.

Sport tuli erän lopulla kuin varkain tasoihin. Maalin teki ajassa 17.14 työmyyräketjun sentteri Erik Riska.

Toisessa erässä peli tasoittui. Sport otti johtoaseman heti avausminuutilla ajassa 20.22, kun Simon Hjalmarsson ohjasi Shaun Heskan lähettämän kiekon ohi Artjom Zagidulinin.

Sportille tuomittiin erässä kaksi jäähyä, joista varsinkin Valtteri Hietasen kiekko katsomoon -tuomio turhautti rajusti vieraiden päävalmentajaa Risto Dufvaa.

Lukko ei onnistunut kahden miehen ylivoimallakaan maalinteossa, mutta tasoitti kuitenkin erän lopulla. Maalin teki ajassa 38.45 hyökkääjä Antti Saarela.

Tapsan tanssit tansahdeltiin loppupelin tasaisissa merkeissä, jopa hieman Sportin tahtiin. Jatkoajalla Sportin Jens Lööke kilautti tolppaa ennen kuin Lukon puolustaja Niclas Almari teki 3–2-voittomaalin. Almarin kauden ensimmäisen maalin syntyaika oli 61.34.

– Kyllähän siinä kylmät väreet tulee, kun pääsee tuohon oman fanipäädyn eteen laittamaan kiekon jatkoajalla sisään. Ei siitä pääse mihinkään, hieno fiilis, Almari sanoi.

Maalivahdeista Lukon Artjom Zagidulille kirjattiin 20 torjuntaa ja Sportin Rasmus Reijolalle 27 torjuntaa.

Ottelun yleisömäärä Äijänsuolla oli 3 124.

Juttua päivitetty 26.12.2022 kello 20.52. Upotettu maaleista videot ja muutettu otsikkoa.